אני עובד ברשת גדולה מזה שנתיים, לפני חודשיים הוציאו את כל העובדים לחל"ת ונתנו לנו אישור חל"ת עד לסוף אפריל. כעת עם "החזרה לשגרה" הוחלט על חזרה לעבודה בצורה מצומצמת (70% עובדים). מנהל הסניף ביקש שנגיש משמרות והדגיש שלא נקבל את כל המשמרות עקב התקציב המוגבל שיש לו לכל משמרת. שאלנו את המנהל אם כולם יחזרו מחל"ת או שחלק יישארו בחל"ת והוא אמר שחלק יישארו בחל"ת וחלק יחזרו, אך לא קיבלנו מסמך או אישור על הארכת חל"ת. אני חושש שלמעשה מבחינת החברה כל העובדים חזרו מחל"ת ושמנהל הסניף מנצל את התמימות של חלק מהעובדים על מנת להקל על עצמו בסידור המשמרות (כך שיש לו חצי צוות שמגיש לו משמרות). מה עלי לעשות על מנת לא למצוא את עצמי בעוד חודש רדוף מהביטוח הלאומי שלא עדכנתי אותם על "חזרה לשגרה" ואמצא את עצמי כעובד שלא מקבל משמרות. שורה תחתונה מה עלי לעשות בשביל לגבות את עצמי ולהבטיח את הזכויות שלי?
כאשר תקבל משמרות, תודיע לבטוח לאומי על חזרה חלקית לעבודה והמשך אבטלה על חלק המשרה שלא קיבלת משמרות בו.
למשל- אם קיבלת רק 10 משמרות מתוך 22 אפשריות אז החזירו אותך לעבודה בחצי משרה.
בנוסף תבדוק מה דווח לביטוח לאומי ע"י המעסיק.
נכון שהמעסיק מקל על עצמו גם מבחינה כספית בחסות הקורונה.
אני מחכה לעובד שיסכים ללכת לבית הדין עם משהו תקדימי בנדון.
אני עדיין מחכה.
שים לב כי על המעסיק לכבד את חוזה העבודה, לנהוג בתום לב ובהתאם להסכמות שהתקיימו לפני היציאה לחל"ת. מעסיק מחויב להחזיר את העובד לתפקיד בו עבד, ערב יציאתו לחל"ת.
יש להדגיש כי שינוי בתנאי עבודה מחייב הסכמה של העובד והסכמה שאינה מפורשת, לא תתקבל, בעיקר לאור חובות מעסיק מכוח חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה תשס"ב-2002. אם אין התקבלה הסכמה, העובד רשאי לטעון להרעה בתנאי העסקתו או להפרת חוזה, המאפשרת התפטרות בדין מפוטר וכן פיצוי על הפרת חוזה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מאיה, העובדה שאת עובדת על בסיס שעתי מזכה אותך בתשלום ימי חג בגין חגי תשרי באופן הבא: 2 ימי ראש השנה 1 יום כיפור 2 ימי סוכות כל היתר - כלומר - אם לא עובדים בערב חג או כן עובדים- לא רלוונטי לש...
המשך תשובה