האם המעסיק יכול לחייב סייעת גן דור א שהתחילה לעבוד ב-1997 לעבוד עד שעה 4 ולעבוד בחופשות למרות שהיא לא עבדה בחופשות מאז התחלת עבודתה והייתה מקבלת משכורת על זה?
ראי תשובתי להלן.
לשים לב כי סוגיית הוותק אינה רלוונטית לזכותו של המעסיק לקבוע את מועדי החופשות ולנהל את עסקו על פי זכותו הטבעית לניהול העסק כרצונו; לכן, החוק מגדיר את החופשה כזכות, אך מי שקובע ומוסמך לקבוע את מועדיה והיקפה על פי צרכיו הוא המעסיק.
נכון שניתן לפרש את ההתנהגות בעבר ובפרט אם היא נמשכת ודומה למעלה מעשרים שנה כנוהג או כחלק מתנאי העבודה,ואת החובה או החיוב לעבוד כהרעת תנאים, אבל חייבים לשים לב שמדובר בזכות של המעסיק לקבוע מתי עובד יצא לחופשה .
אם את חושבת שמדובר בהרעת תנאים עלייך לדעת שאין מדובר באיסור על פי חוק אלא לכל היותר בהתנהגות מעסיקית שיש לה תוצאות - כגון שניתן להתפטר בגינה בהתפטרות בדין מפוטר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
החובה היא חובה, צו ההרחבה שותק בעניין פנסיונרים. לכן המסקנה היא שקיימת חובת הפרשה גם לגמלאי, כמו לכל עובד אחר, עד גיל 67. מעסיק רשאי שלא לבצע הפרשות לביטוח הפנסיוני של עובד רק אם העובד פוטר או פרש מע...
המשך תשובה