אנוכי עובדת מדינה מתגוררת כ-40 ק"מ ממקום העבודה בית חולים. כשנכנסתי לעבודה לפני כמה שנים נאמר לי כי 300 ש"ח נסיעות בחודש זה התשלום המקסימלי לפי שרות נציבות המדינה. אני מגיעה לעבודה עם רכב כלומר יוצא לי לבצע 80 ק"מ ביום. גם עם 300 ש"ח בחודש בתחבורה עירונית לא מכסה שכן מדובר בנסיעה בין עירונית. האם צריכים לשלם לי יותר עבור נסיעות פר חודש? היה איזה שינוי בחוק ב-2018?
ההשתתפות בדמי נסיעה לעבודה וממנה הינה בסכום של ע ד המקסימום הקבוע בצו ההרחבה הכללי במשק לעניין זה. בנוסף, הייתי ממליצה לבדוק בתקשי"ר- תקנון שירות עובדי המדינה את הזכאות להשתתפות בדמי נסיעה לעבודה וממנה. לתשומת הלב, לרוב גם התקשי"ר מנוסח באותה לשון, קרי שההשתתפות הינה עד לסכום כזה וכזה. לפיכך, קלוש בעיני אם המדינה תשתתף ביותר מן המקסימום המותר לה או תחרוג מן ההוראות הקיימות בה לעניין זה.
על פי הוראות האוצר, עובד זכאי לקבל קצובת נסיעה, במקרים בהם הוא נדרש לתחבורה כדי להגיע ממקום מגוריו למקום עבודתו, בין אם הוא משתמש בתחבורה ציבורית ובין אם הוא משתמש ברכב פרטי או בכל אמצעי אחר, זאת בהתאם להוראת התכ"ם 13.4.2 ופרק 28.3 בהוראות התקשי"ר.
קצובת הנסיעה תשולם על פי התעריף הזול ביותר בתחבורה הציבורית ובמחיר הנמוך הקיים באותו מסלול נסיעה בלבד. החזר נסיעות בתחבורה ציבורית יינתן ללא תלות בתדירות התחבורה ושעות העבודה.
אני ממליצה לך אם כן, לגשת לאמרכלות ולבדוק את ההוראות הספציפיות לגבייך, למשל - בהקשר מגורים במטרופולין א ועבודה במטרופולין ב, והזכאות לשילוב סוגי כרטיס בהתניידות בתוך ובין המטרופולינים, לאור ההוראות האמורות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חשוב להבין שתשלומי מעסיק צריכים להשתלם דרך תלוש והם חייבים במס. לכן השאלה האם משלמים בצ`ק נפרד היא לא רלוונטית לכלום. יש לשלם דמי הבראה אחרי 12 חודשי עבודה רצופים, כלומר עלייך לקבל תשלום גם על השנה ...
המשך תשובה