שאלה ראשונה: האם מותר למעסיק להתנות את המשך העסקתו של עובד מסוים הכפוף לו באילוץ של ויתור והסכמת העובד להמשך תנאי עבודה רגילים עקב שינוי מעבר למקום מגורים רחוק יותר ובתוך המדינה, והודעה מוקדמת על כך למעסיק עצמו? העסק נמצא במרכז הארץ ויש לו גם 3 סניפים נוספים ברחבי הארץ: ירושלים, צפון ודרום. העובד הוא עובד וותיק (3 שנים) שגר במרכז ולאחרונה מתגורר בכתובת מגורים נוספת בדרום (ב"ש). יש חוזה שכירות ומכר והכל, והעובד הודיע על כך למעסיק שלו ולמח' שכר אך המעסיק לא מאשר את עניין העלאת דמי הנסיעות וטוען בפניי העובד שישקול אם להמשיך ולהעסיק אותו בחברה, ואינו מסכים שהעובד יועבר לסניף אחר שלהם. האם זה מותר לו? המעסיק עוד מוסיף וטוען שאם העובד לא גר באופן קבוע במקום החדש (בדרום) זה נחשב לאירוח ולא למגורים ועל-כן הוא אינו חייב להעלות לו את תשלום דמי הנסיעות (רכבת/רכב/משולב). שאלה שנייה: מה החוק אומר לגבי תשלום נסיעות על מגורים בשני מקומות שונים? שאלה שלישית: במידה והמעסיק מחליט לפטר את העובד בגלל שינוי מקום מגוריו, האם העובד זכאי לפיצויים גבוהים יותר? כי המעסיק טוען בפניי העובד שהם הסכימו לקבל אותו לעבודה עוד כשגר בהתחלה במרכז, קרוב לעבודה: עיר ליד עיר.
התשובה חיובית. מעסיק אינו חייב להסכים למעבר עובד בין סניפים. יש לו זכות לנהל את עסקו כראות עיניו בשים לב לזכויות העובד. הוא אינו חייב להעלות את דמי הנסיעה, בפרט שאתה אומר שהמעבר הוא לא מעבר של קבע.
לגבי פיצויים מוגדלים- אין זכות;
לגבי דמי נסיעה אם העובד גר בשני מקומות שונים- החוק שותק ואני מוכרחה לומר שגם אני, על אף נסיוני רב השנים לא נתקלתי במקרה כזה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בעיקרון שכר אמור להיות משולם עד היום התשעה בכל חודש כך שתשלום ב- 10 לחודש משמעותו הלנה מהיום הראשן; מצד שני, פיצוי על הלנה בתביעות כאלה הינו בשק"ד ביה"ד ולרוב לא מקבלים פיצויי הלנה מלאים, כך שאני חושב...
המשך תשובה