במהלך השביתה במקום עבודתי חליתי וקיבלתי אישור למספר ימי מחלה. המעסיק סירב לשלם בטענה כי במהלך השביתה חוזה העבודה מושהה על כל רכיבי השכר, למעט במקרה שהמחלה החלה לפני הכרזת השביתה (לא המקרה שלי). הוא גם הגיש טענה זהה בכתב הגנה במסגרת התביעה שהגשתי. האם יש פסיקה שאומרת אחרת? תקשו"ר לא חל עלי.
בעיקרון:
עובד שיצא לחופשה לפני הכרזת שביתה, אזי בעת השביתה תופסק חופשתו, והוא לא יקבל דמי חופשה (רגילה, שנתית) עבור ימי השביתה; המעסיק לא ינכה ימים אלה ממכסת ימי החופשה הצבורים לזכותו.
לגבי מחלה:
עובד הנמצא בחופשת מחלה זכאי לתשלום דמי מחלה גם במהלך תקופת שביתה.
חוק דמי מחלה אינו קובע כי תקופת המחלה מופסקת בעת שביתה (בניגוד לחופשה שנתית).
מכך שבתקשי"ר מצויין שעובד שובת שהביא אישור מחלה ישולמו לו ימי המחלה - אני יכולה ללמוד על מצב אחר בשוק הפרטי, כלומר שמה שהמעסיק אומר יכול להתקבל, קרי-שאם המחלה התחילה קודם- השביתה לא תפסחק אותה, מה שלא נכון להיפך אם השביתה התחילה לפני המחלה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
"את זה" מה הכוונה? יש הרבה מאוד זכויות לחישוב. בכל מקרה, אנחנו לא יכולים לעשות חישובים במסגרת הזו ואתה מוזמן לפנות לייעוץ מסודר אלי או לכל אחד אחר שמבין יודע כיצד לערוך את החישובים....
המשך תשובה