שלום, סמנכ"ל אצלנו בעל ותק של כ- 20 שנה צובר מידי שנה 24 ימי חופשה. למיטב ידיעתי סעיף 7 לחוק חופשה שנתית קובע כי באפשרותו לנצל רק 7 ימים ואת היתרה להעביר לשנתיים הבאות. אנו ביקשנו שינצל ימי חופשה אך הוא לא עושה זאת ויש לזכותו נכון להיום 43.5 ימים. מה באפשרותנו לעשות ? האם מותרת מחיקת ימי חופש ? האם כל שלוש שנים מתאפסת היתרה כי הוא לא ניצל או שהיתרה תמיד עוברת לשנתיים שלאחר מכן ? האם יש הגבלה לצבירה כל כך גדולה ? אודה לתשובתך המהירה.
אסתי שלום,
החופשה ניתנת לצבירה רק בהסכמת המעביד. הפסיקה קבעה כי סעיף 7 לחוק מאפשר לעובד לצבור חופשה לתקופה של עד שלוש שנים בלבד. לאחר מכן המעביד אכן רשאי למחוק ימים, בתנאי כמובן שהמעביד אכן ניסה להוציא את העובד לחופש אך העובד סרב, ובתנאי שהמעביד ביטא בצורה ברורה ומפורשת את האיסור על צבירת החופשה.
המעביד חייב לנהל מעקב על צבירת החופשה של כל עובד, ולחייב את העובד לצאת לחופשה בפועל כדי למנוע את המצב שתארת וכדי שלא יישארו ימי חופשה צבורים לזכותו.
בברכה,
עו"ד מאיה בן חיים רוזן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ימי בידוד יש לשלם כימי מחלה. עובד שנדרש להימצא בבידוד לפני 29.10.2020 עקב חשש שנדבק בנגיף קורונה ייחשב כמי שנעדר מעבודתו עקב מחלה ויהיה זכאי לתשלום דמי מחלה בהתאם למכסת ימי המחלה הצבורים לזכותו. הזכ...
המשך תשובה