עובד הועסק במשרה חלקית (1/4 משרה) חודשית גלובלית לאורך כמה שנים (ללא החתמת שעון נוכחות). ימי החופש נרשמו בתלוש המשכורת מידי חודש לפי רבע מההקצאה של ימי חופש למשרה מלאה, והצטברו. בתום העבודה הוסכם שימי החופש שנצברו ייפדו. מאחר ולאורך תקופת ההעסקה לא דווח על ניצול ימי חופש פנה המעסיק לעובד בבקשה לדווח באופן מרוכז על כל ימי החופש שהוא ניצל במהלך התקופה. העובד ניאות לשחזר ימי חופש ע"פ הרישום שיש לו במשרה אחרת שלו, מתוך ההנחה שיש להתייחס אליהם כאילו נלקחו גם במשרה זו, ודיווח על הימים למעסיק. נתונים מספריים: השכר החודשי לרבע המשרה היה 4500 ₪ (כלומר שווי משרה מלאה – 18,000 ₪) חישוב השכר ליום עבודה מלא (של משרה מלאה) יצא 830 ₪ לפי 18,000 ₪ מחולק ב- 22 (בחישוב שנתי – המעסיק מסכים לחישוב זה). כעת יש מחלוקת על חישוב הימים לפדיון. לפי העובד – שווי כל יום חופש שדווח יש לחשב לפי שווי של רבע יום. כלומר רבע מה-830 ₪. הנימוק: לפי הגדרת סעיף 10 ב' חוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 דמי החופשה (תיקון מס' 14) תשע"ד-2014 – "שכר העבודה שהעובד היה מקבל בעד אותו פרק זמן אילו לא יצא לחופשה והוסיף לעבוד". לו היה העובד לוקח בדיוק 22 ימי חופש (חודש שלם) היה הסכום מצטבר בדיוק לאותם 4500 ₪ שהוא שכרו החודשי. לפי המעסיק – שווי כל יום חופש שדווח הוא כשווי יום שלם, כלומר שווי של 830 ₪. מי צודק בחישוב שלו, העובד או המעסיק?
תמורה עבור יום חופשה תחושב לפי שכר העבודה שהעובד היה מקבל בעד אותו פרק זמן אילו לא יצא לחופשה והוסיף לעבוד; לגבי עובד בשכר יומי/שעתי שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; כאשר שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד.
על מנת לענות על השאלה באופן מלא, נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בהחלט.יש פנקסים מיחדים לכך ודיווח ספציפי כמו לעובד ניקיון לפי שעות שמועסק פעם בשבוע חצי יום כדאי לפנו לביטוח הלאומי ולהסדיר זאת....
המשך תשובה