אני עובדת כשכירה 8.4 שנים. במסגרת עבודתי, אני עובדת בימי שישי לסירוגין (2 ימי שישי בחודש). גיליתי כעת שימי צבירת החופשה שלי לא עודכנו באופן תקין רטרואקטיבית וכעת יש לי ויכוח עם המעסיק לכמה ימים אני זכאית עפ"י חוק בהתאם לטבלת חוק חופשה שנתית המחולקת לימי עבודה שבועיים (5 ו-6) לצורך הזדכות אחורנית על ימי החופשה המגיעים לי. שאלה נוספת היא בעניין בונוס שנתי שהמעסיק רוצה לתת בינואר 2018 ולדבריו מייצגת את פרק הזמן שהוחלט עליו הבונוס (מאי-ינואר 2017) וזאת כתחליף להעלאה בשכר שהובטחה. מה ההשלכות של מהלך זה על זכויות סוציאליות עתידיות?
1. הזכות לחופשה שנתית קבועה בחוק חופשת שנתית. הלכה היא כי הנטל על המעסיק להוכיח יתרת חופשה שנתית, ובכלל זה חובה עליו לדעת כמה ימי חופשה הוא חייב, כמה נתן, ולהציג פנקס חופשה שניהל עבור העובד. השאלה אם עובד מועסק 5 ימים או 6 ימים בשבוע צריכה להיות מפורטת בהודעה על תנאי העסקה ו/או בהסכם ההעסקה.
2. השוני בין מתן בונוס למתן העלאה בשכר תלוי בסוג הבונוס. עמלה/פרמיה/בונוס-הוכרה בפסיקה כתוספת שיש לקחת בחשבון כחלק מהשכר לצורך פיצויי פיטורים והודעה מוקדמת למשל. חריג- בונוסים או עמלות שניתנים על בסיס תפוקת עובדים ולא תפוקה אישית או כאשר מדובר בבונוס המותנה ברווחיות המעסיק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
על פי הפסיקה את זכאית לפיצוי מתחילת ההעסקה המוסכמת שזה מתחילת יולי 2020; אבל את צריכה מישהו שיטען עבורך את הטענות. את מוזמנת להתקשר למספר שמצויין בעמוד שלי באתר...
המשך תשובה