לאחר שהתקבלתי לעבודה באוניברסיטה מסויימת, התברר לי שהתחלת העבודה מותנית באישור רפואי. על מנת להשיג את האישור הרפואי אני צריכה לוותר על סודיות רפואית, לעבור בדיקות רפואיות רבות ולהציג את התיק הרפואי שלי. אני בת 25, בריאה בד"כ, אבל לוקחת תרופות מסויימות בקביעות וחולה במחלה כרונית מילדות שלא הייתי רוצה שהמעסיק ידע עליה. גם חלק מהבדיקות שביצעתי יצאו לא תקינות(למשל בבדיקת הדם המקיפה שהייתי צריכה לבצע היו ערכים חריגים). האם זה חוקי? האם אפשר לסרב? התוצאות הלא תקינות אמורות להשפיע על קבלתי לעבודה? אני מתוסכלת מכיוון שאני לא חושבת שלמקום העבודה יש את הזכות לדעת שרמת ההמוגלובין שלי נמוכה למשל.
ככלל, חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר אפלית עובד או דורש עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים, כאשר מדובר ברשימה לא סגורה. התשובה לשאלה תלויה גם בתפקיד אותו את אמורה לבצע, כאשר יש לבחון האם מצבך הרפואי רלוונטי לתפקיד או שאין לו משמעות.
מעסיק הפועל בניגוד לחוק צפוי לקנס וניתן להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה בה יחוייב בפיצוי ללא הוכחת נזק בסך 50,000 שח בנוסף לכל נזק אחר שנגרם כתוצאה מההפליה. כמו כן אם מדובר במעסיק המעסיק עובדים רבים, ניתן להגיש תביעה ייצוגיות לפי חוק תובענות ייצוגיות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
המעסיק חייב לכסות את עצצמו מבחינת אובדן כושר העבודה. הם פועלים כדין. בכל מקרה כדי לפתור את המחלוקת יש צורך ביעוץ פרטני (והוא בתשלום)...
המשך תשובה