שלום אני עובדת חצי משרה בעמותה בצפון ויש לי כמה דברים שאני רוצה לברר: 1. נסיעות: אני לא מקבלת נסיעות למרות שמקום העבודה רחוק ממני כ- 15 דקות הליכה והרבה פעמים אני משתמשת בתחבורה ציבורית על מנת להגיע ולחזור מהעבודה. האם אני יכולה לדרוש החזר על כל הזמן שלא קיבלתי נסיעות (שני ו 4 חודשים) ? 2. בית הבראה: אני לא מקבלת בית הבראה בעבודה האם אני יכולה לתבוע את המעסיק שלי על כך שאני לא מקבלת בית הבראה? 3. אני רוצה להתפטר מהעבודה בגלל שאני מקבלת משכורת שהיא כמעט מנימום ובגלל תת-התנאים של העבודה האם זה יכול להחשב לפיטורים? 4. אני כמעט מסיימת תואר שני והמשכורת שלי היא כמעט מנימום אני מקבלת 2890 ש"ח בחודש על 110 שעות חודשיות בממוצע. האם יש עוד זכויות שלי שאני לא יודעת לגביהם חוץ מבית ההבראה והנסיעות ?
רנא שלום,
עובד זכאי לדמי נסיעה אם הוא נזקק לתחבורה כדי להגיע לעבודתו. בד"כ נדרש שהמרחק יהיה לפחות שתי תחנות אוטובוס או 500 מ', אך יש עוד אמות מידה. במידה ואת זכאית, את יכולה לדרוש גם רטרואקטיבית.
אם את עובדת שנה ומעלה, את זכאית לדמי הבראה, באופן יחסי לאחוז המשרה שלך. גם את זה ניתן לתבוע.
אם לא הרעו את תנאיך, ככל הנראה התפטרותך לא תחשב כפיטורים, אך יש לבחון את כלל הנסיבות.
110 שעות בחודש הן יותר מחצי משרה. משרה מלאה היא 186 שעות. עיקר זכויות העובד (שניתן לבטא בתשלומים) הנן: חופשה שנתית, דמי מחלה ופנסיה. ייתכנו זכויות נוספות בהתאם לסוג התפקיד והעבודה, או בהתאם להסכמים שחלים עליך.
בברכה,
עו"ד מאיה בן חיים רוזן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
באופן עקרוני מאז שיש פנסיית חובה, יש גם הסדר חתימה על סעיף 14, שלפיו כל מה שהופרש לפ"פ על פי דין (כלומר על פי הצו), שייך לעובד והולך אליו בכל מקרה בין אם פוטר ובין אם התפטר. אם אין סעיף 14 מאיזו שה...
המשך תשובה