מאיה שלום רב, אשמח לעצתך. ב -16 לפברואר התקבלתי לתפקיד במועצה מקומית. ב - 19 חתמתי על חוזה שתחילתו היא ב - 1 למרץ. עד רגע זה עוד לא התחלתי לעבוד. נאמר לי שהחשב לא חתם ושפעם היה חולה וכו'. מידע זה לא נמסר לי לפני חתימת החוזה. בחודש וחצי האחרון מסרתי את העסק שברשותי והפסדתי שכר, מכרתי את הרכב כי התכוונתי לרכוש חדש לאחר תחילת העבודה, ישבתי בבית מבלי יכולת לתכנן תכניות אורוכת טווח וההמתנה בבית הייתה מורטת עצבים וקשה ביותר. תחילת העבודה היא לבסוף בראשון הקרוב. מדובר פה למיטב הבנתי בהפרת חוזה לפי עיקרון תום הלב. אני שוקל לבקש פיצוי בסך משכורת חודשית, כאילו ואכן עבדתי החודש. אם היית פונה אל המועצה בדרישה לפיצוי, מה היו הנקודות המרכזיות בטיעון המשפטי שהיית מציגה? תודה רבה ושבת שלום, ארז.
ארז שלום,
עלי לקרוא את ההסכם עליו חתמת על מנת להבין מתי בדיוק הוא נכנס לתוקפו, והאם הוא מותנה בחתימת החשב. אני מניחה שאם התקבלת ואף חתמו איתך על חוזה, היה קיים אישור להעסקתך כולל אישור תקציבי.
במידה והיה אישור והחוזה נכנס לתוקף בתחילת מרץ, אתה כמובן זכאי לקבל משכורת על כל חודש מרץ וכלל אין צורך לדרוש פיצוי.
במידה והוא לא נכנס לתוקפו ללא חתימת החשב, הדברים תלוים במצג שהוצג בפניך, וגרם לך להבין שאתה אכן מתחיל לעבוד במרץ, ולכן מסרת את העסק ונותרת ללא עבודה והכנסה. ככל שהבסיס החוקי/חוזי מבוסס, הטענות שלך חזקות יותר ועליך להדגיש את העובדה שהחוזה בתוקף, הסתמכת עליו והם מפירים חוזה אם הם לא מספקים לך עבודה ולא משלמים לך.
אם הבסיס המשפטי אינו חזק, ואתה צריך לפנות למוסר או להתחשבות או לרחמים, תאלץ להסתפק בטענות שהעלת בשאלתך.
הנך מוזמן ליצור קשר ישירות על מנת שאקרא את החוזה, אבין את כלל הנסיבות ואוכל לתת ייעוץ פרטני.
בברכה ובהצלחה בתפקיד החדש,
עו"ד מאיה בן חיים רוזן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לך בלבול במונחים. שעת הנקה ושעת הורות זה אותו דבר.. עובדת המועסקת במשרה שהיקפה לפחות 174 שעות בחודש באותו מקום עבודה, או במשרה מלאה כנהוג במקום עבודתה, זכאית להיעדר מהעבודה שעה אחת ביום ללא ניכוי מ...
המשך תשובה