שלום, עבדתי אצל חברה כשבועיים. לאחר השבועיים החלטתי לעזוב, כי החלטתי שזו לא המשרה המתאימה לי. עזבתי ללא הודעה מוקדמת, מאחר ועבדתי רק כשבועיים. המעסיק מסרב לשלם לי, ורוצה לתבוע אותי בגין אי מתן הודעה מוקדמת של שבועיים. האם יש לו עילה לתביעה? האם אני יכול לתבוע את השכר שלי?
משה שלום,
אכן חלה חובה על מתן הודעה מוקדמת גם במקרים של התפטרות של עובד. ככל ואינך נותן הודעה מוקדמת אזי המעסיק זכאי לפיצויי בגין אי מתן הודעה מוקדמת.
באופן עקרוני הפיצויי הינו בגובה השכר שהיה אמור להשתלם לך בזמן ההודעה המוקדמת. יחד עם זאת אם למעסיק נגרם נזק נוסף הוא יכול לתבוע אותו, רק שבד"כ קשה מאוד להוכיח נזק כזה.
במקרה הפרטני שלך (ככל ואיך לך הסכם כלשהו ו/או ככל ואין הסכם קיבוצי אליו אתה משתייך), לא השלמת חודש עבודה כך שאינך אמור ליתן הודעה מוקדמת ע"פ חוק. ובנסיבות אלו המעסיק חייב (!!!) לשלם לך בגין תקופת עבודתך. ככל ויש לו טענות, עליו להתכבד ולפנות לבית הדין לעבודה.
בכל מקרה אני ממליץ לא לנטוש מקום עבודה ופשוט להודיע על אי כוונה להגיע לעבודה, כדי לצמצם פגיעה אפשרית במעסיק ולאפשר לו להתכונן כראוי לעזיבה, כך מונעים טענות מיותרות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
זכותו של מעסיק לשלוח אותך לבדיקת רופא מטעמו אם הוא חושב שימי המחלה אינם אותנטיים. אם הוא לא שולח לבדיקת רופא ומשלם את ימי המחלה אין לו מה לעשות וגם אני ממליצה לעזוב את העניין בתנאים הללו. לתבוע בביה"ד...
המשך תשובה