אמי נפטרה, אני ואחי היורשים היחידים. עזבון-דירת מגורים, חשבון בנק וחלק קטן בקרקע לא למגורים. לי יש דירה בבעלותי ולאחי אין דירה. ערך הדירה כ-3 מיליון ש"ח. אנו רוצים לרשום את הדירה חצי-חצי על שמנו ולהשכיר אותה. 1. שכ"ד יהיה כ 6000-6500 ש"ח. האם יהיה פטור ממס הכנסה מאחר שהוא מתחלק בין 2 אחים? 2. האם שנינו זכאים לפטור מס שבח במכירה עתידית? ( דירת מגורים יחידה של האם). 3. מה גובה מס רכישה שלי ושל אחי אם אחד מאיתנו ירצה בעתיד לרכוש את החצי של השני?
ראשית אני משתתף בצערך על כך שאמך הלכה לעולמה.
שנית, יורשים נכנסים לנעלי המוריש לעניין המיסים החלים על הנכס. במצב בו לאמך זו דירה יחידה ולא היו חלים עליה מסים מסוימים נכון הדבר גם לגביכם.
טיפ קטן: לפני רישום הירושה ניתן להחליט לחלק את הירושה כך שהכסף והקרקע ילכו לאח אחד והדירה תלך לשני. גם במצב כזה לא תחשב כעסקה מחייבת במס והדבר יכול לפטור אתכם ממחלוקות כאלו ואחרות.
חשוב לדעת מראש שמותר להתחלק (לתת ולקבל) רק בתוך נכסי העזבון ולא להוסיף כסף מבחוץ.
יש כל כך הרבה פתרונות שאין לך סיבה לחשוש, אך מה שמשותף לכלל הפתרונות הוא שהם נכונים להיום ולא לאחר רישום הנכסים על שמכם.
- לעניין מס הכנסה מהשכרת הדירה:
יש לבחון כל מקרה לגופו, אך על פניו נראה שאם תדעו לביר לרשות המסים את עניין החלוקה ניתן יהיה לפטור אתכם מתשלום מס הכנסה.
השאלות שלך דורשות ייעוץ מקצועי, לאחר שאעבור על כלל הפרטים אדע מה עליכם לשלם ואיך ניתן להפחית את התשלומים ואם ניתן.
ייעוץ קטן חוסך הרבה.
חשוב לי לציין שישנם משתנים רבים ומגוונים ולכן אני ממליץ לך להתייעץ איתי באופן פרטי לפני הפעולה.
האמור אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ואין לו תוקף של חוות-דעת מחייבת. יש להיוועץ באופן פרטני עם עו"ד מיסוי מקרקעין לפני עריכת כל עסקה, ואין האמור לעיל מתיימר להוות ייעוץ משפטי.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
משרדנו מלווה ומוביל עסקאות רבות במשק, הן מצד הרוכשים והן מצד הקונים.
תכנון מס נכון יכול להקנות פטורים והנחות בסכומים משמעותיים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד עורכי דין אושר אלקיים
053-6246553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דוד שלום רב. השאלה היא מיהו בן המשפחה (דרגה ראשונה או אחרת), והאם הסכם השכירות הינו אמיתי ובתנאי שוק ולא הסכם פיקטיבי. עקרונית הפטור החלקי אמור לחול אבל יש לבחון זאת באמצעות איש מקצוע מתאים. ...
המשך תשובה