קיבלנו בירושה מהורה בית ב 1987 שבנה ע"י על מגרש שרכש ב 1966. הבית לא היה דירתו היחידה והושכר כל השנים למגורים. בינתיים נוספו גם זכויות בניה ע"י תכנית משביחה של העיריה, שאולי רק את חלקן אפשר לממש בגלל מבנה הבית הקיים , אם בכלל. אציין שגם לנו יש מקודם בבעלותנו דירת מגורים יחידה ולא מכרנו דירה מעולם. שאלותי: 1. האם נידרש לשלם היטל השבחה? 2. האם בגלל התכנית המשביחה לא נקבל פטור ממס שבח על דירה ( פטור של כל 4 שנים) במכירה בגלל שיש זכויות נוספות על הקרקע. (הקרקע יקרה והבית כמעט לא שווה כלום, ואולי יהרס ע"י הרוכש.) 3. האם לפי חוק ההסדרים המוצע נצטרך עכשו לשלם מס שבח מלא במכירה? 4. האם זה שהדירה הושכרה חלק מהשנים תפחית את את ההוצאה בחישוב השבח ובכמה? 5. האם עדיף לנו למכור או לתת במתנה לילדים את דירת המגורים שלנו שהיא הרבה יותר זולה, לפני מכירת הבית.
הנושא מאוד מורכב וצריך להיבדק לעומק, כך שאוכל לענות בכלליות:
1. אם נוספו זכויות בנייה, בעת מכירה (שנחשבת למימוש זכויות) בדר"כ יש לשלם היטל השבחה, אך יש לערוך בדיקה ספציפית לגבי הנכס ברשות המקומית הרלוונטית, כי זה לא חד משמעי ויש משמעות לגודל הבית ומשתנים נוספים.
2. ייתכן ויינתן פטור על חלק מהשבח. ישנו חישוב מסוים שעורכים בבתים צמודי קרקע לאחר בדיקת הנתונים המדויקים.
3. לגבי החוק החדש, נוכל לדעת רק כשיהיה סופי. המגמה, כך נראה, להעלות את המיסוי.
4. השכרת הדירה לא מפחיתה את השבח. ישנן הוצאות מסוימות שמפחיתות אותו, כמו שיפוצים.
5. לא אוכל לענות על כך באופן חד משמעי מבלי לבדוק את כל הנתונים. יש לערוך תחשיב ולבדוק את השבח. נראה כי חלק מהשבח על הבית לא יהיה פטור בכל מקרה. מצד שני, כאשר מעבירים דירה במתנה, ישנה תקופת צינון שהיא בין שנה ל-4 שנים במהלכה לא ניתן למכור בפטור. ישנם משתנים רבים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד עורכי דין אושר אלקיים
053-6246553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב. לצערי הרב, רמ"י ידועים בקרב עורכי הדין במתן השירות "היעיל" שלהם, ואתם חייבים אותם בשביל לרשום את הדירה על שמך. במקרים כאלה - חשוב לבחור בעורך דין שיש לו ניסיון ספציפי עם רמ"י - הרבה מאו...
המשך תשובה