איפה עובר הגבול מבחינה משפטית בין מכה חינוכית שנותנים לילד לבין מצב בו הילד מתלונן ליועצת של בית הספר. מה הסמכות של היועצת בכלל להגיש תלונה בגין אלימות במשפחה אם הילד טוען בפניה שמרביצים לו למרות שמדובר במכה באמת עדינה. (אני רציני, לא עשיתי לא כלום!). אני חייב לציין עוד שאני גרוש וזה עלול לפגוע בהסדרי הראיה שלי ובמזונות.
חובה מוגברת חלה על היועצת החינוכית המקבלת תלונה בגין אלימות נגד קטין לדווח למשטרה ו/או לפקיד הסעד.הנחיה זו מעוגנת במסגרת ס' 368 (ד), לחוק העונשין, התשל"ז-1977. תלונה שכזו מוגשת בהתאם לחובתה החוקית היועצת החינוכית לפקיד סעד או למשטרה ועליהם לבדוק האם מדובר למשל במכה שנועדה להסיט את ידו של הילד מלקבל כוויה ? או במכה שיש בה סוג של גילוי אלימות כלפי הילד ?
הטענה הרווחת בקרב הורים – כי מכותיהם נועדו לחנך את הילד/ה מפני התנהגות קלוקלת.
בשורה של פסקי דין קובע בית המשפט העליון כי הפעלת ענישה הגורמת לכאב והשפלה אינה תורמת לאישיותו של הילד ולחינוכו, אלא היא פוגעת בזכויותיו כאדם.
ראה בעניין זה את פסק דינה של כבוד הנשיאה בייניש בע"פ 4596/98 ולפיה ענישה גופנית כלפי ילדים, או השפלתם וביזוי כבודם כשיטת חינוך מצד הוריהם הינה פסולה מכל וכל; הילד אינו רכושו של ההורה והוא אינו רשאי לחבוט בו גם אם הוא מאמין בתום לב שמפעיל הוא את חובתו וזכותו לחינוך ילדו.
וכן את פסק דינו של כבוד השופט (בדימוס) חשין בע"א 6106/92, בו נקבע כי בחברה כשלנו הילד הוא אדם אוטונומי, בעל אינטרסים וזכויות עצמאיות משלו ועל החברה מוטלת החובה להגן עליו ועל זכויותיו וכדברי השופט: "קטן הוא אדם, הוא בן-אדם, הוא איש - גם אם איש קטן בממדיו. ואיש, גם איש קטן, זכאי בכל זכויותיו של איש גדול".
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אמיר לנטון
053-9386769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנבל שלום רב, מעשיו ואיומיו של האקס שלך חמורים מאד. מדובר בעבירות חמורות על חוקים שונים שאמורים להגן עליך. ניתן לפעול במספר מישורים על פי דינים שונים, ולהביא סוף לעינוי שאת עוברת. בין היתר ניתן להוצי...
המשך תשובה