הדירה שמעלינו היא בבעלות חברת עמיגור ומושכרת לזוג מבוגר. הזוג, על דעת עצמו, פירק מעקה בטון של המרפסת, דבר שגרם לנו לנזילות בבית שהרסו קירות ואת רצפת הפרקט. אנחנו דאגנו ליידע את עמיגור ביום הראשון לביצוע העבודות. (יוני 2009) הם לא התייחסו. כעת שיש לנו כבר ניזלות זו השנה השניה הם טוענים שהדיירים הפרו את החוזה שעליו הם חתומים שלא לבצע שינויים בדירה. ומכיוון שהשינוי נעשה ללא ידיעת עמיגור הם לא אחראים לתקן את הנזק ושעלינו לפנות לדיירים ישירות. מדובר פה על נזק של אלפי שקלים (בעיקר החלפת הפרקט), מדובר על דיירי עמיגור, מהם אני בוודאי לא אראה כסף גם אם בית המשפט יפסוק לטובתי. האם עמיגור ,כבעלי הדירה, באמת לא אחראים על הנזק שנגרם? האם ההליך לא אמור להיות שאני תובעת אותם כבעלי הדירה והם לאחר מכן תובעים את הדיירים על הפרת החוזה?
בעיקרון הפיצוי צריך להיות משולם על ידי המעוול (גורם הנזק). יחד עם זאת לנזק אחד יכולים להיות כמה גורמים. השאלה אם לבעל המבנה יש אחריות לנזקים שנגרמו לכם ולכאורה מהסיפור שסופר - נראה שלא. עצם הבעלות של עמיגור על המבנה לא מביאה אוטומטית למסקנה שהיא אחראית למעשי הדייר. עמיגור לא נמצאת שם כדי להשגיח שהוא לא גורם נזקים לשכנים. יחד עם זאת, העובדה שפניתם לעמיגור והודעתם להם על המעשים של הדייר וזה שהם לא נקטו בצעדים כלפיו עשויה להביא למסקנה שיש להם אחריות לפיצוי (יחד עם הדייר כמובן).
הייתי מציע לפנות עם כל החומר והתיעוד שברשותכם למשרד עו"ד העוסק בתחומי הנזיקין והביטוח להשלמת הייעוץ ובחינת אפשרות לתביעה.
בהצלחה.
אסף רוטשטיין, עו"ד
הישראלי רוטשטיין, משרד עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רעש וריח מהווים מטרד אם מדובר במטרד קבוע ניתן תחילה לשלוח מכתב ולאחר מכן להזמין חוות דעת אקוסטית להוכחת רעש ומרחרחים להוכחת ריח...
המשך תשובה