בתביעה שהגישה אישתי .בת 58,כנגד חברת הבנייה וחברת הניהול של הבניין .על נפילה בשביל בשטח הבניין ב 2013 , וריסקה את מפרק היד,פגיעה ברדיוס להתקנת תותבת במקום המפרק .הציע השופט להגיע לפשרה וקבלת פיצוי בסך 75000 ש"ח מהניתבעים .אישתי הסכימה להסכם הפשרה ,אך הניתבעים העלו דרישה תמוהה בעיני לקזז מקיצבת הנכות שקיבלה מביטוח לאומי ועוד תקבל עד הפנסיה .20 אחוז מסכומי הקיצבה שניתנו ועתידיים להתקבל עוד 4 שנים , עד הפנסיה , מהסך של 75000 שח שהציע השופט כפשרה, בין הצדדים , ללא פתיחת הליך משפטי .אישתי קיבלה מביטוח לאומי , 62 אחוז נכות רפואית .ו 60 אחוז כללית .מתוכם 20 אחוז על ריסוק המרפק ביד ימין .אין לאישתי ביטוח פרטי ואינה עובדת מקבלת ביטוח נכות , בסך 1410 שח לחודש .שאלתי : האם זה חוקי לקזז את הסכום שקיבלה מביטוח לאומי ותמשיך לקבל עד הפנסיה ? האם זה ניקרא "כפל ביטוח"? האם יש לה אפשרות להתנגד לקיזוז ולדרוש להגיע להסכמה על הסכום שהציע השופט ללא קיזוז ? אודה לך על תשובתך לשאלות וקבלת יעוץ מה ניתן לעשות במקרה הנדון ?
שלום רב,
ככל שמשולמת גמלה בעקבות אירוע - יש לקזז הגמלה סך הנזק מאחר שהביטוח הלאומי הינו מטיב נזק. לדוגמא. אדם נפל ברחוב וסבל מחבלה. כתוצאה מהתאונה קיבל מביטוח לאומי 100. בהנחה שהנזק של הניזוק שווה 300 המזיק צריך לשלם רק 200. זה החוק.
בברכה,
אופיר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר