לאחר חקירה פלילית לא נשלח אלי מכתב יידוע (שימוע) לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי ונקבע מועד משפט . למעשה נמנעה ממני זכות לשימוע ולהעלאת טענות לעניין המנעות מהגשת כתב האישום , השאלה שלי מה קורה אם לא נשלח אלי מכתב יידוע שימוע , תודה
שלום רב,
בכל עבירה מסוג פשע (עבירה בה העונש הקבוע בחוק עולה על 3 שנות מאסר)-התביעה/הפרקליטות חייבת לשלוח לחשוד מכתב המיידע אותו בדבר זכותו לצלם את חומר הראיות ולנסות לשכנע את התביעה/הפרקליטות להימנע מהגשת כתב אישום.
זאת, למעט 3 מקרים: א. כתב אישום המכיל עבירה של תקיפת בן זוג. ב. תיק שבו החשוד היה במעצר בעת הגשת כתב אישום. ג. תיק שבו החשוד היה במעצר בית בעת הגשת כתב האישום וקיימת בתיק החלטה של ראש שלוחת התביעות/פרקליט המחוז בנוגע לאי מתן זכות שימוע.
במידה שלא התקיימו החריגים שבעניינך, הצעד הבא יהיה לצלם את חומר הראיות בתיק, טרם קיום ישיבת המענה (ואם הישיבה קרובה, אזי לומר כי לא נשלח מכתב יידוע ואתה מבקש לדחות את הדיון ע"מ לצלם את חומר הראיות ולבדוק גם את הטענה הזאת) ולוודא כי לא קיים בחומר הראיות מכתב יידוע שנשלח לכתובתך. במידה שמכתב יידוע נשלח לכתובת שמסרת בחקירתך-התביעה יצאה ידי חובתה (במידה ששינית כתובת-אתה היית צריך לעדכן את המשטרה/התביעה בכתובת החדשה, בהתאם לתנאי השחרור שחתמת עליהם בסיום חקירתך).
במידה שלא קיים בתיק מכתב יידוע ולא התקיימו הנסיבות החריגות המאפשרות אי משלוח מכתב יידוע-הרי שעומדת לך טענה טובה בנושא זה ואתה יכול להעלות אותה בפני ביהמ"ש ולדרוש לבטל את כתב האישום לצורך קיום זכות השימוע. חלק גדול מהשופטים מורים על ביטול כתב האישום לצורך קיום השימוע "בלב פתוח ובנפש חפצה" וחלק קטן מהם מורים על דחיית הדיון, ללא ביטול כתב האישום, לצורך קיום השימוע.
בהצלחה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר