כלתי עובדת בנק שכירה,ילדה לפני כשנה. היא קיבלה דמי לידה מהביטוח הלאומי מהם נוכה מס הכנסה בסכום מזערי. קיבלה כ 50,000 שח מהם נוכה מס הכנסה כ 1000 שח. במסגרת דוח מס הכנסה שבעלה מגיש מידי שנה, הוא חייב לדווח על הכנסות אשתו. התקבול מהביטוח הלאומי חייב במס מלא מה שמחייב תשלום של 12,000 שח מס הכנסה. שאלתי מדוע לא ניכו במקור מס הכנסה. והאם יכול להיות מצב שאשה שלא ממלאת דוח מס הכנסה, לא תשלם מס הכנסה על הכנסה כזאת בעוד אשה הממלאת דוח חייבת?
שלום רב,
המוסד לביטוח לאומי נוהג לנכות מס הכנסה מתשלומי דמי לידה בסכום משוער, במרבית המקרים על בסיס נתונים שיש לו על הכנסות המבוטח.
ידוע, שהמוסד לביטוח לאומי לא תמיד מנכה את הסכום הנכון ולכן בפני הנישומים קיימת החלופה להגשת דוח להחזר מס.
ככלל, בהתאם לפקודת מס הכנסה מחוייב כל אדם בעל הכנסות חייבות במס להגיש דוח ולשלם את המס בו הוא חייב במידה ולא ניכו לו את המס המגיע ממנו.
אכן בפרקטיקה במקרים רבים, יולדות שאינן חייבות בהגשת דוחות בשל בני זוגן לא מקפידות להגיש דוח ולשלם את המס הדרוש כאשר יולדות שמחוייבות להגיש דוח בשל העובדה שבן זוגן מחוייב בהגשת דוח ,מדווחות על הכנסותהן מדמי לידה ומשלימות את המס שנוכה בחסר.
מצב ביש? תיסכול? שמעתי על אמירות רבות, אבל אנחנו מדינת חוק ולכן על פי חוק כל מי שלא נוכה ממנו מלוא המס מחוייב לדווח ולשלם את המס- לטעמי קיימים מקרים רבים בהם אותם נישומים יורדים מתחת לרדר של רשות המיסים ופשוט מקווים שישכחו אותם וחבל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר