שלום רב, במקום העבודה שלי מעוניינים שאצא ללימודים ומתלבטים באם יוכלו לממן לי את הלימודים או לא, בתנאי שהם מוכרים לצורך החזר מס או לא. קראתי שבמידה והלימודים מביאים לשמירה על הקיים, הם יוכרו לצורך מיסוי ובמידה ויש "רווח" וקידום בהם, הם לא יוכרו. האם עד כאן נכון? לעניין- לאחרונה נכנסתי במקום העבודה שלי לתפקיד מסויים אותו אני מבצע ללא השכלה מתאימה (התפקיד לא מחייב השכלה שכזו), אלא משום היכולת שגיליתי בתפקידים אחרים והניסיון שצברתי במקום. הבוס שלי רצה שאקבל גם ידע תאורטי בבואי למלא את התפקיד וכאן התחלנו לחפש במשותף מסלול לימודי מתאים. מצאנו לימודי תעודה רלוונטים ועכשיו נותר עניין ההרשמה והמימון תלוי באוויר. השאלה שלי אליכם, מביני העניין, האם יש בסיטואציה הזו סיבה שלא להכיר בלימודים לצורכי מס? כמו שאני רואה את הדברים, היות ואני לא יוצא ללימודי התמחות אלא ללימודים שיעזרו לי למלא את התפקיד שלי, אין שום סיבה שהלימודים הללו לא יוכרו לצרכי מס. האם אני צודק? אשמח אם תוכלו לשפוך אור על הנושא. תודה.
בתקדימים שלא מכירים בהוצאות לצרכי מס מדברים על תואר ראשון ושני למעט פס"ד יהב שהתיר באופן חד פעמי ובלתי תקדימי תואר ראשון לכלל העובדים בבנק.
לימוד שיוצר יתרון מתמיד הוא לא מוכר לצרכי מס ולמידה לשמירה על הקיים כן.
שמירה על הקיים הוא בעצם מצב בו יש לאדם מקצוע והוא צריך להתעדכן כל הזמן
ולקבל עדכונים בנושא בו הוא עוסק.
אם לאדם אין מקצוע וכעת הוא מעוניין לרכוש מקצוע שקשור לנושא עבודתו זה יכול
להיות לשני הכיוונים, מצד אחד זה שמירה על הקיים היות וזה המקצוע בו עוסקים
מצד שני לאותו אדם אין מקצוע אז זה יצירת יתרון מתמיד.
אני הייתי מהמר על שמירה על הקיים ומתיר את ההוצאה (זה שזה לימודי תעודה
זה גם מחזק את הטענה).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר