יש כפל מס בעסקאות שנערכות ביהודה ושומרון?
בעבר אכן זה הי המצב. אך לאחר תיקון לחוק מיסוי מקרקעין, העניין נפתר.
בעבר אזרח ישראלי המוכר או רוכש זכות במקרקעין באזור יהודה ושומרון או בחבל עזה ("האזור"), חויב לשלם תשלומי חובה כגון מס רכישה או מס שבח פעמיים - הן למינהל האזרחי על פי הסכומים הקבועים בחוק החל ביו"ש והן לרשות המסים על פי הסכומים הקבועים בחוק הישראלי.
עם זאת, לאחר ביצוע התשלום לשני הגופים – יכול המוכר או הקונה לקבל החזר מרשות המסים על המס הכפול ששילם למינהל האזרחי בגין אותה מכירה או פעולה, עד לגובה המס שנדרש ממנו לשלם בישראל.
מצב זה יצר הכבדה כלכלית מיותרת בשל הדרישה לשלם שני תשלומי חובה ורק לאחר מכן לקבל החזר.
כאמור רשות המסים תיקנה את המעוות וכיום ישנו מנגנון תשלום המס כך שמנהל מיסוי מקרקעין מעביר את סכומי המס ששולמו בישראל כמס שבח או כמס רכישה ישירות למינהל האזרחי - ובכך מקל על האזרחים וחוסו להם זמן והוצאות מרובים.
העברת סכום המס ששולם בהתקיים תנאי הסעיף תיעשה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כמתחייב מיום תשלום המס ועד ליום הרישום במרשמי שלטונות האזור.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין אבינועם גואלמן
053-7931311
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב. ככלל חוק המכר חל גם ביו"ש בהתאם לפסיקת בימ"ש העליון ולכן ודאי שיש לקבלן אחריות כלפיכם בשנת הבדק לתקן. ועם זאת כדאי לדוק את ההסכם והתחייבות הקבלן בו. אם הקבלן לא יתקן, המלצתי היא לבצע בעצמכם ...
המשך תשובה