אני בימים אלה מתעניין בדירה ביהודה ושומרון והיזם שם אמר שמאחר שהפרויקט ביהודה ושומרון הוא לא מחזיק ערבות בנקאית, האם עדיף להתרחק? האם יש סטנדרט אחר של ערבות שאפשר לסמוך עליו?
שלום. אכן חוק המכר (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות) אינו חל ביהודה ושומרון, ועם זאת, ישנם הרבה מאוד קבלנים שכן מחילים עליהם את החוק, או שכיוון שהם בעצמם זקוקים למימון בנקאי של בנק, הבנק המלווה עצמו מחיל את העקרונות בתהליך הליווי שלו את הפרויקט.
אין סיבה להתרחק מהפרויקט באופן אוטומטי, אלא להתייעץ באופן ספציפי עם עו"ד שמכיר את החברה המבצעת ואת הפרויקט הספציפי, וכן שיוכל לנהל מו"מ ובו יוכלו להכניס חלק מעקרונות לתוך נספח התשלומים. לשם הדוגמא קביעת מנגנון של תשלומים שהם תמיד עוקבים לביצוע בפועל וכו'.
עוד יש לשים לב כי הרבה מאוד פרויקטים הם למעשה שירותי בניה, ושם יש לוודא כי בשלב מוקדם ככל שניתן נרשמת הזכות על שם הקונה.
משרדי עוסק בעשרות פרויקטים ביהודה ושומרון ואתם מוזמנים להתייעץ עימי באופן פרטני.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין אבינועם גואלמן
053-7931311
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שאלת רישום העסקה תלויה בסוג המרשם. לכל סוג מרשם יש את הפרוצדורות שלו, על אף שרוב המרשמים דומים בדרישות הבסיסיות הקשורות להצגת החוזה, אישורי המיסים, שטרות וכו`. רישום זכויות בטאבו הירדני באריאל שונה...
המשך תשובה