שלום רב, מה אפשר לעשות עם שכן שלא מוכן לשאת בחלק מהתשלום עבור גדר משותפת שתחצוץ בין הבתים שלנו? איך אפשר לפתור את הסכסוך?
נושא זה הינו נושא מורכב ודורש הבנה והתמצאות בחוק ובהוראות השונות הרלבנטיות לנושא, ואין להתייחס אליהם בקלות דעת ולבצע פעולות כאלה או אחרת ללא ייעוץ וליווי מתאים ע"י עו"ד העוסק בתחום.
גם התושבה לשאלה האם החוק החל הוא החוק הישראלי או חוק אחר, תלויה במיקום המקרקעין ובסוג האדמה.
1.סעיף 49(ב) לחוק המקרקעין עוסק בהוצאות הכרוכות בשמירה ובהחזקת המחוברים שבמיצר, לכן ספק אם ניתן לחייב שכן בחלקים שווים בהוצאות שאינן דרושות להחזקת המחובר שבמיצר (למשל, הקמת גדר או קיר חדש).
בפרשת משעלי נקבע כי לאור הסכמת השכן להקמת הקיר וגם לאור העובדה שהשכן ראה בקיר כמחובר שבמיצר, חוייב השכן בחלקים השווים בהוצאות הקיר החדש.
2.במידה והשכן אינו מסכים לבנות גדר או קיר חדש בין המגרשים, הרי שיש לבנות את הגדר בשטח של המבקש לבנות כאשר העלות תהא על האחרון בלבד.
3.על התובע לחייב את השכן לשאת בחלקים שווים עלות הקמת גדר הפרדה להוכיח כי הגדר היא "מחובר שבמיצר".
אם מדובר במגרשים זמניים, וטרם בוצע רישום כחוק בלשכת רישום המקרקעין, יש להיעזר בחוות דעת מומחה ומודד מוסמך אשר יכול לבסס טענת של התובע כי הגדר היא "מחובר שבמיצר" כמשמעותו בחוק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אבינעם גואלמן משרד עו"ד ונוטריון
053-7931311
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מכירת מחסן הינה זכות במקרקעין החייבת בדיווח מקוון. ככלל את רשויות המס לא מעניין אם הזכות רשומה או לא ובאיזה מרשם (צריך לציין את זה, אבל אי הרישום אינו דוחה את הדיווח). לגבי משרד המקרקעין הרלוונטי...
המשך תשובה