שלום רב. מצבו הבריאותי של אבי מידרדר ואני ואחיי שוקלים מה לעשות בעניין. שמענו שיש אופציה של ייפוי כוח מתמשך שאנו נוכל להחליט במקומו מה ייעשה עם הכסף שלו ועם העתיד הרפואי שלו, כמו כן האפוטרופסות גם מאפשרת זאת. מה ההבדלים בין שתי האופציות?
זיו שלום
עד לפני 3 שנים לא היה אפשרות משפטית לחתום על ייפוי כוח מתמשך והאפשרותהמשפטית היחידה לטיפול בענייניו שאדם ש"לא מבין בדבר" ולא כשיר לנהל את ענייניו בעצמו היה ע"י מינוי אפוטרופוס. מי שממנה אפוטרופוס זה בית המשפט ומשרד האפוטרופוס הכללי משגיח על פעילותו. האפוטרופוס פועל "לטובת החסוי" אך למעשה לא יודע באמת מה החסוי רוצה. גם האשם שמינו לו אפוטרופוס לא היה שותף בהחלטנה של את מי ממנים.
לאומת זאת כל אדם כשיר יכול כיום להכין ייפוי כוח מתמשך שיכנס לתוקף רק בעתיד אם לא יהיה מסוגל לנהל את ענייניו הרכושיים והבריאותיים בעצמו. הוא יכול כיום להחליט מי האנשים שהוא מבקש שיטפלו בענייניו. הוא יכול לתת הנחיות ברורות למיופיי הכוח והם חייבים לפעול לפי רצונו.
מדובר בלא פחות ממהפכה משפטית ומאוד מאוד מומלץ
שאלו את מנהל/ת הפורום:
זאב גולדוין עו"ד ונוטריון
053-9428407
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נירה שלום אין "עלות בסיסית" כל עורך דין קובע את המחיר שמתאים לו. מעבר לכך העבודה שכל עורך דין משקיע בהכנה שנוה מאחד לשני. לשכת עורכי הדין ממליץ שהמחיר יהיה 5,000 ש"ח לבודד ו7,500 ש"ח לזוג. לי יש נ...
המשך תשובה