ליד בנין שאני גר בו העירייה עומדת לבנות "מפלצת"...האם כדאי שכל דייר יתבע בנפרד, או שצריך חוות דעת בנפרד או שיש פרוצדורה שחוות דעת אחת "תכסה" את כל מי שמעוניין לתבוע?
תביעה לפיצוי נגד הוועדה המקומית
סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה-1965 מאפשר לבעלים של מקרקעין שנפגעו בערכם עקב אישור תכנית שחלה עליהם או שהם גובלים עמה ושאינה תכנית הפקעה, להגיש תביעה לפיצויים בגין ירידת שווי המקרקעין וזאת כנגד הוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
כאמור, יש לשים לב שאין מדובר בפיצויים בגין הליך הפקעה, אותם מסדיר בנפרד סעיף 190 לחוק.
מקובל לאבחן ולסווג את הפגיעות שעלולות להיגרם לנכס מקרקעין עקב אישור תכנית לשני סוגים: פגיעה ישירה ופגיעה עקיפה.
פגיעה ישירה נוצרת כאשר התכנית שאושרה פוגעת באופן ישיר בתכונות ובזכויות של הנכס. לדוגמא, תכנית אשר משנה את ייעוד הנכס מייעוד למגורים לייעוד חקלאי, או מקטינה את זכויות הבנייה של הנכס וכדומה.
פגיעה עקיפה נוצרת כאשר התכנית שאושרה עלולה לגרום למטרדים שונים שפוגעים בעקיפין בערכו של נכס המקרקעין ובאיכות החיים של בעליו, כגון מטרדי רעש, ריח, צפיפות, תנועה מוגברת ומסוכנת, חסימת אוויר, חסימת אור שמש והצללה, חסימת נוף וכדומה... בגדול כל מי שיש לו זכות קניין בחלקה (חוכר / בעלים) רשאי להגיש תביעה, לדעתי יותר חכם שמתאגד וועד של הבניין לטובת ההליך הבירוקרטי/משפטי יצויין שתביעה לירידת ערך חייבת להיות מגובה בחוות דעת של שמאי מקרקעין .. בהצלחה ג.פ
שאלו את מנהל/ת הפורום:
יניב רפאל שמאי מקרקעין
053-6248992
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר