הלוותי סכום כסף לבני זוג שנקלעו למצוקת תזרים מזומנים. בתור ביטחון להלוואה .שיעבדו לי את דירתם על ידי חוזה חתום. הדירה הייתה משועבדת לבנק .אך עם העברת הכסף הבנק היה אמור להסיר את השעבוד ואני הייתי צריך לרשום הערת אזהרה לגבי הדירה. בפרק זמן זה האישה לקתה באירוע מוחי והמהלך לא הושלם. כמו כן נוצר גירעון נוסף בבנק שדרש סכום נוסף להסרת השעבוד. החברה הגיעה להליך פירוק. כונס שנתמנה על ידי הבנק מכר את הציוד לקח את הכספים המגיעים לו ואת היתרה העביר לקופת המפרק. האם על ידי החוזה המצוי ברשותי לגבי דירה זו יש לי קדימות מפני נושים בעלי ערבות אישית? האם כספים שבת המשפט הורה לממשם קופות גמל של הבעל קרן השתלמות של האישה וכן כספים של האישה בתור נושה מתיק פירוק החברה מתחלקים שווה בשווה בתיקי ההוצאה ל פועל של בני הזוג? האם מוגדר בחוק פרק זמן לחלוקת כספים שכבר מומשו מאחר ומדובר בסכומים של מאות אלפי שקלים אולי מיליונים?
שאול שלום. שאלתך הינה מורכבת מאד ומצריכה ייעוץ משפטי פרטני וכן בירור פרטים נוספים. לא ברור היחס בין תיק הפירוק של החברה לתיקי ההוצלפ האישיים של בני הזוג ולכספי קופת הגמל שלהם.
באופן כללי נחזה להיות כי אין לך שעבוד תקף על דירת בני הזוג שהרי לא נרשם שעבוד לטובתך ואפילו לא הערה, אולם יש לבחון את המסמכים וכן לקבל מידע לגבי יתר הנושים כדי לספק תשובה מוסמכת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכת דין לורן קוסאשוילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום ניקול , השאלה שלך מאוד תלויה בנסיבות, האם קיבלת הפטר חלוט או על תנאי ? האם יש תיקי הוצל"פ פתוחים שטרם נסגרו בהמשך להליך , אם כן, צריך לדאוג לסגור את התיקים ולדבר עם הממונה לביטול הגבלות שכן הן חל...
המשך תשובה