בבקשה להסביר לי מה קורה ביום הדיון: לפי מה שהבנתי. 1- הפטר 2- תוכנית פרעון 3- דחיית הדיון. לדעתי לא יתנו לי הפטר מאחר ואני עובד בן 25 ודחית דיון לא תתאפשר מאחר וכבר דחיתי כבר דיון של חודש מרץ בהסכמה לפי שהגעתי לדיון ומה שאני מבין שתוכנית פרעון יתנו במידה ויהיה הכרזה. נא להגיד לי באיזה מקרים מבניהם יהיה הכרזה כפושט רגל ובאילי מקרים לא יהיה הכרזה. אני מגיע לדיון השבוע, ואני עוסק במקצוע חופשי מנהל המיוחד מבקש ממני לשלם מלוא הסכום של התביעות שקרוב ל 100000 ואין לי כל נכסים ויכולת החזר מאחר ואני שכיר של 5000. הצעתי הצעות במשך חצי שנה אחרונה של עד 40 אלף ב 40 תשלום. הכל סורב והנושמים לא הסכימו. אני עוסק במקצוע חופשי ובכל מקרה אני לא רוצה להגיע להכרזה כפושט רגל. קיבלתי יעוץ להגיע לדיון, ובמקום אני סוגר עסקה עם המנהל המיוחד הסדר עבור כל התיקים, שתבוא לאישור בית המשפט ובכך לא יהיה הכרזה עלי כפושט רגל. שוב אני מדגיש לא רוצה להגיע למצב שיהיה הכרזה. האם זה נכון?
סעיד שלום,
נתוני התיק שלך אינם ידועים ולכן לעת זו קיים קושי להעריך את תכנית הפירעון.
כך או כך, ככל ואינך חפץ בהכרזתך פושט רגל קיימות חלופות של הסדרים מול הנושים וכיוצ"ב לצורך מניעת הכרזה, שכן במסגרת תכנית פירעון ככל שתאושר, הרי שבית המשפט מכריז על החייב/ת פושט/ת רגל.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכת דין לורן קוסאשוילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מיכה שלום רב, המדובר בחוב לעירייה בגין המים או לתאגיד מים , חוב הגובר על צו ההפטר ועל כן יש להסדיר החוב לאלתר...
המשך תשובה