דודה שנפטרה בצרפת הותירה שתי דירות מגורים בארץ. הגשנו בקשה לצו ירושה והפנו אותנו לבית המשפט למשפחה. מה קובע הדין הצרפתי לגבי הנכסים? האם זו חובה להציג חוות דעת של הדין הצרפתי?
שלום רב,
אין דיה פרטים בפנייתך לשם מתן ייעוץ הולם.
במידה וביהמ"ש מבקש חוו"ד אכן, חובה להגישה לקבלת צו ירושה.
באשר לנאמר בדין הצרפתי, זהו עניין מורכב, וכל עניין נבחן לגופו.
אף על פי כן, כרקע ניתן לומר כי תקנה מספר 650/2012/UE של הפרלמנט האירופי ושל המועצה, אשר אומצה בתאריך 7 ביולי 2012, אפשרה לייצר התאמה בין החוקים הנוגעים לסמכות ולדין החל בענייני ירושות בינלאומיות.
באם על פי החוק הצרפתי, ומכוח התקנה הנזכרת לעיל, החוק החל על עזבון המנוח יהיה זה של המדינה בה היו מגורי הקבע האחרונים של המנוח. לפיכך, באופן טבעי יחול החוק הישראלי על כל מנוח אשר מגורי הקבע האחרונים שלו היו בישראל.
עם זאת, כאשר תיק הירושה מציג באופן ברור קשרים הדוקים יותר למדינה אחרת שאיננה המדינה בה היו מגורי הקבע האחרונים, החוק שיחול על הירושה יהיה החוק של המדינה האחרת.
לפיכך, על עיזבונו של מנוח אשר התגורר פחות מחמש שנים ובאופן קבוע בישראל ואשר בבעלותו נכסים בצרפת, יחול הדין הצרפתי על נכסים אלו כאשר מתקיימים שני התנאים שלעיל.
בעניין זה, משרד עורכי הדין אביטבול ושות’, הינו בעל היכולת והמומחיות לערוך חוות דעת מנומקת אשר מטרתה להוכיח את החלת דין על העזבון כאשר מתקיימים כל התנאים הדרושים לכך על פי החוק.
נשמח לעזור לך,
נא לייצור קשר עם משרדינו,
בברכה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד פיליפ קוסקס
053-6112894
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב אתה מוזמן לפנות בשאלה זו לכל מחוז אשר ברצונך להתגורר בו למתן תשובות. אין ביכולתנו לתת מענה בשאלות כאלה הקשורות במדיניות חוץ ...
המשך תשובה