אני חתום על חוזה שחקן בליגה ארצית כדורעף מזה חודשיים. החוזה הוא לעוד 10 חודשים. אני רוצה להתפטר מסיבות אישיות, אני נפרד מאשתי ואין לי רצון להמשיך לשחק. על פי החוזה זה נקרא הפרת חוזה ואני צריך לשלם פיצויים. האם יש דרך לא לשלם פיצויים?
גידי שלום רב,
בעיקרון, אי אפשר למנוע ממך לפרוש ממשחק פעיל, לעזוב את הענף ובעצם "להתפטר".
מצד שני, אפשר ובהתפטרות הזו יש משום פגיעה בקבוצה ובסיכויי הצלחתה. מכאן, פרישה יכולה לפגוע כלכלית בקבוצה. ומכאן בעצם שאלתך.
ככל והחוזה נותן מענה למקרה של "הפרת חוזה", אזי יש לפעול על פיו. מצד שני, לרוב, הסעיפים הללו נועדו כדי למנוע משחקן לעבור לקבוצה מתחרה מבלי לשלם בגין הנזק שנגרם (הפסד שירותי השחקן, הפסד השקעה בשחקן, המשך פעילות עם שחקן פחות באותה עמדה, קושי במציאת שחקן אחר באותה עמדה או באותו סגנון, וכד').
לדעתי, פנה אל המנכ"ל ו/או הבעלים של הקבוצה, תסביר לו את מצבך לאור הסיפור האישי שלך, ואני מאמין כי יאפשר לך לפרוש מבלי לשאת בנזקים כלכליים.
בברכה,
טל שגב, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל שגב
053-6246160
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אייל שלום רב, איני מכיר את תחום העבודה הסוציאלית הקלינית, אך מובן כי ההדרכה אינה לשם הדרכה אלא כחלק מטיפול, כך שככל והשימוש בחץ וקשת אינו למטרת אימון ספורטאים תחרותיים או הישגיים (שכן אין הגבלה על ...
המשך תשובה