האם שחקן כדורגל בליגה ב' שהתחזק וחזר בתשובה יכול לסרב לשחק בשבתות ומהן ההשלכות של מהל כזה? האם זה יכול להיחשב כהפרת חוזה?
שלום איתמר,
שאלתך היא ללא ספק תפוח האדמה הלוהט של השנים האחרונות בכדורגל הישראלי.
כידוע, בימים אלו מתנהל דיון בבית המשפט העליון, בשבתו כבית דין גבוה לצדק (בג"צ) בעתירות שהגישו כדורגלנים בעניין הכדורגל בשבתות.
בכל מקרה, ההתאחדות מתירה לקבוצה לא מקצוענית או קבוצה שמרבית השחקנים הרשומים והפעילים בה מקפידים על שמירת השבת, לפנות ולהגיש לועדת הליגה והגביע, טרם תחילת עונת משחקים, בקשה לקיים את משחקי הקבוצה שלא בשבת.
ההתאחדות באופן גורף מתחשבת במשחקי הליגות הנמוכות שרובן ככולן לא משוחקות ולא "נכנסות" או "גולשות" לשבת.
אם הקבוצה עדיין משחקת בשבתות, והשחקן בוחר שלא לשחק הוא הרי לא מספק את השירותים שהקבוצה שכרה אותו לשם כך, ולכן בעצם מפר את החוזה. מצד שני, בגלל חוקי המגן וחופש הדת בישראל, אכן נוצר מצב של ניגוד אינטרסים בין רצון השחקן לקבוצה.
אני סמוך ובטוח כי מקרים אלו בודדים ובמצבים כאלו כדאי ליידע מראש את בעלי המועדון ולהגיע לסיכום בין המועדון לשחקן בסוגיה נקודתית זו.
בכל מקרה וכאמור לעיל, עניין זה נדון עכשיו בבית המשפט העליון ובקרוב נדע כולם מה יחליט בית המשפט, ואז נדע יותר טוב מה הן ההשלכות של סירוב לשחק בשבתות.
לשאלות נוספות וייעוץ נוסף ניתן לפנות אלי בטלפון שבמעלה העמוד.
בברכה,
טל שגב, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל שגב
053-6246160
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום איתמר, שאלתך היא ללא ספק תפוח האדמה הלוהט של השנים האחרונות בכדורגל הישראלי. כידוע, בימים אלו מתנהל דיון בבית המשפט העליון, בשבתו כבית דין גבוה לצדק (בג"צ) בעתירות שהגישו כדורגלנים בעניין ה...
המשך תשובה