אני עובדת שכירה, על חוזה שנתי בלהקת מחול בארץ. רציתי לשאול האם לו״ז העבודה אשר ניתן לנו מספר ימים לפני תחילת השבוע הינו מחייב מבחינת תשלום הלהקה. כלומר, האם המעסיק יכול לשנות את השעות לפי עניות דעתו אפילו באותו היום ולשלם לרקדני,המועסקים את השעות אשר ביצעו בפועל? מצב זה כמובן מתנגש עם האפשרות של הרקדנים לקבל עבודות נוספות וכדומה משום שזמנם ״נשמר״ לצרכי העבודה.
מעיין שלום רב,
נכון להיום, אין בישראל חוק כזה או אחר המסדיר שעות כוננות.
מצד שני, סעיף 3 לחוק שעות העבודה והמנוחה מגדיר את שעות העבודה שבו העובד נמצא לרשות המעסיק.
לכן, חשוב לדעת מה רשום בהסכם העבודה שנחתם (אם נחתם) בינך ובין המעסיק? האם המעסיק משלם לך לפי שעה? האם, איך ומתי מודיע המעסיק על שעות העבודה הנדרשות? האם הוסכם על כך בהסכם? האם את נמצאת במקום העבודה בזמן הכוננות או בבית ומחכה "שיקפיצו" אותך לעבודה? מה היקף העבודה הכללי? האם יש התייחסות למצב שתיארת בהסכם?
בהתייחס להסבר שלך בלבד, לא סביר שמעסיק יחזיק עובדים בכוננות עד לכשיצטרך אותם, מבלי לשלם להם על זמנם, למרות שזה קורה לא מעט (גם בעולם המסעדנות למשל).
לעניין זה העבירה הכנסת הצעת חוק בקריאה טרומית (לפני כשלוש שנים, מאז לא השתנה הרבה) ובו תחול חובה על מעסיק לשלם לעובד גם בגין "שעות כוננות" עבור המעסיק, וזאת כדי למנוע מצבים כפי שתיארת.
בכל מקרה, חסרים לי פרטים כדי להשלים את התמונה המלאה ולתת תשובה הולמת.
ניתן לפנות אלי בטלפון או במייל שבמעלה העמוד.
בברכה,
טל שגב, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד טל שגב
053-6246160
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בועז שלום רב, למרות שהמקרה אירע על מגרש ספורט, מדובר בנושא מתחום הנזיקין, ולכן ממליץ להיוועץ עם עורך דין מהתחום. בכל מקרה, היעדר רשלנות לא קובע בהכרח שאתה לא זכאי לפיצויים (אובדן כושר עבודה זמני...
המשך תשובה