שלום, בהסכם הגירושין שלי ושל גרושתי מופיע באופן ברור שכל הוצאות הילדים ישולמו מתוך המזונות שמועברים לגרושתי עבור הילדים. גרושתי מודעת לכך שיש הוצאות שלא עברו על שמה כגון הוצאות חבילות טלפון סלולארי ותשלום עבור דרכון קטין ודורשת העברת כספים מעבר למזונות שהיא מקבלת כל חודש. האם אני רשאי באמצעות ההוצאה לפועל לתבוע אותה בגין הוצאות אלה או לחלופין לתבוע אותה כנגד הפרת הסכם גירושין? מה היתרונות והחסרונות של כל מסלול? עבור איזה תקופה רטרואקטיבית ניתן לתבוע בגין הוצאות אלה דרך ההוצאה לפועל? נ"ב: האם גרושתי לאחר תביעת מזונות ולאחר סגירת התיק בהוצאה לפועל רשאית רטרואקטיבית לתבוע אותי גם כן על הפרת הסכם גירושין?
שלום איגור
מעבר למזונות יש "מחציות" שזה הוצאות חריגות בתחום החינוך ובתחום הרפואי. יש לבחון את ההסכם שחתמתם עליו ולראות בדיוק על מה הסכמתם. ישנם זוגות שמציינים שהמזונות כוללים הכל, ויש זוגות שמפרטים הוצאות נוספות.
לכן ראשית יש לבחון את ההסכם שלכם.
במידה והוסכם אצלכם בהסכם כי המזונות כוללים את כל ההוצאות של הקטינים ועדין יש הוצאות שהחשבון שלך, עליה להשיב לך את הכספים האלה.
במידה והיא אינה משיבה לך אתה יכול לפנות להוצאה לפועל, ואתה יכול לפנות לבית המפשט בתביעה לפי פקודת ביזיון בית משפט.
יתרונות וחסרונות:
הוצאה לפועל - זול יותר מבחינת עלויות, הגבייה לא פשוטה דרך הוצאה לפועל.
בית משפט - יקר יותר, מבחינת זמן יכול להיות קצר יותר מהליך בהוצאה לפועל.
ניתן לתבוע עד שנתיים אחורה, מעבר לכך יש לקבל אישור מבית המשפט.
במידה וגם אתה מפר את ההסכם גרושתך יכולה לתבוע בכל שלב.
על מנת לבחון את המצב הפרטי שלך אתה מוזמן לקבוע פגישת יעוץ שבה תוכל לקבל את כל המידע הדרוש לך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
שלומי ואנונו משרד עורכי דין
053-7361087
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מור, בהתאם להלכה של בית המשפט בע"מ 919/15 השופטים יצרו מנגנון לפיו כל אחד מההורים נושא באופן ישיר בהוצאות התלויות שהות. במיוחד כאשר מדובר באחריות הורית משותפת עם זמני שהות שווים. הרציונל ...
המשך תשובה