שלום רציתי לשאול: גרושה המתגוררת בירושלים ומעוניינת לעבור להתגורר ליד העיר שוהם במרחק של כ45-50 ק"מ. בהסכם גירושין רשום עד 40 ק"מ. יש ילדה אחת עם פעם בשבוע מפגש עם האב וסופ"ש כל שבועיים. האב בעבר הסכים למעבר האם אך לאחרונה מקשה בעניין ופנה לבית משפט בנושא. האם ניתן להגיע לפשרה או לפתרון יצירתי של העניין? ומה עמדתו הכללית של ביהמ"ש בנושא?
שלום טל,
נושא מעבר מקום מגורים לאחר הגירושין הוא נושא מאד מורכב ואינו פשוט כלל אל מול הערכאות המשפטיות, לכאורה אם בהסכם קיימת מגבלת ק"מ שהרי השאיפה היא לקיים את האמור בהסכם הגירושין ובמקרה זה האם תצטרך או להתפשר על התאמה למרחק האמור בהסכם הגירושין או לקבל על עצמה את נטל ההוכחה בבית המשפט לעניין הכרחיות המעבר, אם בעבר הייתה הסכמה של האב צריך לבחון האם היה מדובר בהסכמה אקטיבית כלומר ראייה חיצונית ממשית לעניין ההסכמה למעבר, בכל מקרה ניתן לבקש מינוי של פיקדת סעד על מנת שתחווה דעתה בתסקיר לבית המשפט האם מנקודת המבט של שירותי הרווחה קיימת הצדקה לעניין המעבר ותמיד צריך לזכור שהשאיפה היא לאזן בין רצון האם לנוע בחופשיות על פי אמות המידה של זכות יסוד לבין זכותו של האב להמשיך ולקיים קשר תקין וסביר עם בתו ובהסתמך על הסכמה בכתב שניתנה בעת הגירושין ובכך לקיים את עקרון ההסתמכות של האב לזמני השהות.
לעיתים פשרה טובה יכולה להתבטא באיזון תוך הפחתת סכום מסוים מדמי המזונות אשר ישקפו את טרחת הנסיעה של האב לקיים את זמני השהות ולקיום בפועל של מעבר האם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
שלומי ואנונו משרד עורכי דין
053-7361087
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אור, השאלה אכן לא מתאימה לפורום המקצועי הזה. יש כלים משפטיים שאפשר להתמודד בסיטואציה כזאת. ככל ואת/ה מעוניין/נת מוזמנים ליצור איתי קשר באופן ישיר. בהצלחה...
המשך תשובה