שלום, רציתי לשאול אם אישה מגישה לבית משפט לענייני משפחה תביעה למדור, מכיוון שהבעל עזב ושכר לעצמו יחידה נפרדת, ויש ילדים, האם מעבר לאחוז ההשתתפות עבור הילדים מגיע אחוז מסויים השתתפות הבעל במדור האישה שכן הם עדיין נשואים?
שלום סיוון,
אין רכיב כזה "מדור אישה" כאשר נפסק אחוז ההשתתפות של אב הוא נפסק על פי אחוז השתתפות במדור הקטינים בלבד והוא מחושב כאחוז מסויים מעלות המדור הכללי ובגבול המדור הראלי של האם עם הקטינים ולפי מספר הקטינים (קטין אחד 30% מעלות המדור הראלי, 2 קטינים 40% שלושה קטינים ומעלה - 50%).
המונח שאולי כיוונת אליו הוא "מזונות אישה" ואישה זכאית למזונות הללו כל עוד הזוג עדיין נשוי ואין האישה משתכרת כלל וכך היה גם שהזוג היה נשוי (כלומר אישה לא תוכל אחרי הפרידה להתפטר מהעבודה ולדרוש מזונות אישה, משום שיבדקו לעומק מה נסיבות ההתפטרות/פיטורין), בנוסף אם אישה משתכרת שאז למעשה היא לא זכאית למזונות אישה מתוך הכלל ההלכתי, "מזונותייך תחת ידייך" כלומר את מרוויחה את המזונות שלך מהמשכורת.
עם השנים ועם מגמת השוויון בפסיקה הולך ופוחת אחוז הנשים הזכאיות למזונות אישה, משום שברב מקרי הגירושים האישה עובדת ומשתכרת בנוסף לגילאים צעירים שאז יש לאישה אפשרות למצוא עבודה, רכיב זה אומנם יופיע בכל תביעה למזונות אבל כבר כמעט שלא פוסקים אותו אלא במקרים מיוחדים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
שלומי ואנונו משרד עורכי דין
053-7361087
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אוריה, ראשית, לא תוכלי להעתיק את מקום מגורים (בטח לא למרחק כזה) ללא הסכמה של בית המשפט. היה והנכם נמצאים בניהול ההליך בפני בית המשפט - יש לעלות סוגיה זו. היה והנכם נמצאים בהליך של גישו...
המשך תשובה