החוק מובן לי לחלוטין במצב בו זוג נפרד לאחר זמן ממושך כמו 20 שנה. האם החוק מסייע גם לגרושות בגיל צעיר לתבוע פנסיה מהבעל וחלק יחסי בפיצויים (הפיטורין נעשו כמה שנים לאחר הפרידה). גרושה צעירה בת 27 (לאחר 3 שנות נישואין) זכאית, בשם החוק לתבוע את חלקה היחסי בפנסיה\פיצויים בעקבות פרישה של הבן זוג עבור תקופת נישואין של 3 שנים? האם החוק, במצב כזה, מונע מגברים צעירים להמשיך בחייהם כי נתונים תחת תביעות בלתי פוסקות של כספים? אשמח לתקדימים בנושא. והתייחסויות במצב בו- 1. האישה לא הסכימה לצאת לעבוד לאורך שנות הנישואין 2. התייחסות החוק למערכות נישואין קצרות יחסית. 3. מה מבחינת החוק יכול לסייע לבן הזוג? כאמור, שניהם עוד צעירים ועוד לפני השלב המשמעותי של הצבירה לפנסיה וכו'.
לא אוכל להתייחס לפנייה שכן מדובר בפורום למענה כללי בלבד ולא כר פורה לעניינים מורכבים המצריכים התייחסות פרטנית ולאסמכתאות מסודרות.
אציין רק במענה כללי כי המקרה לא נכנס לתחולת החוק לחלוקה פנסיונית בין בני זוג שכן חוק זה תקף רק למי שהיו נשואים לכל הפחות 10 שנים.
היא יכולה לתבוע זכויות מכוח שלוש שנות נישואין, אך הפרקטיקה מלמדת כי אין בכך משום כדאיות בשל הרבה פרמטרים שונים בתחום.
החוק בא לעולם דווקא עבור החלוקה בפועל על מנת שנשים (בדרך כלל) לא יצטרכו להיות תלויות בבן הזוג עת פרישתו וכחוק מורכב מאד הוא יחול רק על מערכות נישואין ארוכות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
שלומי ואנונו משרד עורכי דין
053-7361087
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רועי, כלל, הליך גישור הוא הליך רצוני כך שצד יכול בכל שלב להפסיק את הגישור ולפנות להליכים משפטיים. כמו כן, כל מה שנאמר ו/או מוצג במהלך הגישור אינו יכול להוות ראיה בהליך משפטי. עוד חשו...
המשך תשובה