אני נשואה 5 שנים + ילדה אחת, שהכרתי את בעלי הייתה לו דירה רשומה על שמו. כיום אחרי 5 שנים מכרנו את הדירה ורכשנו דירה חדשה שגם כן רשומה רק על שמו, אך לקחנו משכנתא ששנינו רשומים בה וגם אני חתומה עליה. יש לי מספר שאלות אם תואילי לעזור לי. 1. מהן זכויותי במקרה של פרידה בהתחשב בעובדה שכל המשכורת שלי בעצם מהיום שהכרנו מתנקזת לבית המשותף. 2. אם במידה ואני רוצה שהבית יהיה רשום גם על שמי, מהו התהליך והאם ניתן לבצע אותו עדין אחרי הרכישה ואחרי קבלת המשכנתא. 3. השאלה השלישית היא קצת קשה לי , אני ובעלי לא מקיימים יחסי אישות במשך 4 שנים דבר שלא נשמע הגיוני ובטח ובטח לא מציאותי ,את בטח שואלת מה אני עושה במקום הזה ועוד לרכוש בית ביחד , רציתי לשאול מה אני עושה במצב כזה למרות שבעלי אומר שאני אתן לזה עוד זמן לאור העובדה שהוא מאוכזב ממני למרות ששום דבר לא מצדיק את זה כי לטנגו דרוש שניים והוא אומר שהכל יהיה בסדר רק לתת לזה עוד קצת זמן, מה עושים במצב כזה?
אענה לפי הסדר:
1. במקרה פרידה ,סביר להניח, שתקבלי מחצית מבעלות על הדירה למרות שבעלך הביא יותר - שעה שהדירה השנייה נרכשה במהלך הנישואין ובהתאם לחוק יחסי ממון מגיע לך מחצית , בהנחה ולא חתמתם על הסכם ממון הקובע אחרת.
2. בכל עת ניתן לבצע העברת מחיצית מזכויות הבעלות אליך מכוח היותכם בעל ואישה , לעברה זו יש גם הנחה במיסוי. אך צריך שיתוף פעולה ביניכם.אם לא ישתף פעולה אין מנוס מהגשת תביעות מתאימות.
3. ברור לך כי 4 שנים הם די זמן.....התשובה בגוף השאלה.
עוה"ד מיכל זלינגר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת מיכל זלינגר
053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מנחם, במצב זה כדאי לערוך הסכם ביניים, שגם אותו יש לאשר בבית המשפט , בכדי שיהא לו תוקף. אבל , אם יש ביניכם הסכמה ניתן להביא אתכם להבנות לגבי הסדרי הראיה והמזונות בתוקפת הפרידה - עד שתחליטו על המשך דר...
המשך תשובה