שלום, הבאתי לעולם 2 ילדים (בני שנה ו-4) עם בחורה בעלת אזרחות זרה שהוריה לא חיים בארץ וחיינו תחת הסכם של הורות משותפת (50:50). לאחרונה עלו יחסינו על שרטון ופנינו לבית המשפט להסדרת העניינים. לאחר איומים שלה להוציא את הילדים מהארץ הוצאתי לה צו עיכוב יציאה. היא הגישה בקשה לצאת ל-3 שבועות עם הילדים לחו"ל ולאחר שבית המשפט הטיל עליה ערבונות כבדים הוא אישר לה, למורת רוחי, את הנסיעה. עם זאת, בהחלטה נאמר כי בית המשפט מבין כי חלה פגיעה משמעותית בהסדרי הראיה שלי כאב וכי לאחר הנסיעה בית המשפט יפסוק על פיצוי בהסדרי הראייה שלי כתוצאה מהנסיעה הארוכה. האם כ"פיצוי" אני יכול לדרוש גם כן 3 שבועות רצופים עם הילדים? מה הנוהג במקרה הזה מבחינת בית המשפט? במה בדר"כ בית המשפט "מפצה" את הצד השני? תודה רבה!
אביב,
להערכתי, כוונת בית המשפט הייתה לתת לך זמן מורחב (נניח 30-70 או אפילו 20-80) עם ילדיך - אולם, אין זה אומר שבמשך 3 שבועות הם כלל לא יפגשו עם אמם.
בית המשפט רואה את טובת הילדים וכמו שקיימת פגיעהכאשר הם אינם רואים אותך אזי, קיימת פגיעה שאינם רואים אותה.
עו"ד מיכל זלינגר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת מיכל זלינגר
053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
היי, עליך להגיש בקשה ליישוב סכסוך. אני מאוד ממליצה טרם עשיית צעד כלשהו להיוועץ עם עו"ד. עו"ד מיכל זלינגר...
המשך תשובה