שלום רב, בקצרה- התאלמנתי לפני שנתיים וחצי בגיל 28,נותרתי עם תינוק בן 9 חודשים. כיום התחתנתי בשנית ואני מצפה לבן נוסף. היחסים עם הסבים של בעלי המנוח עלו על שרטון, תוך שהם משמיצים אותי ואת בן זוגי, מאיימים עלי ועל בן זוגי ומסיתים בני ,כשכיום כבר בן שלוש נגד בן זוגי, המגדל אותו כאב לכל דבר. ניסיתי לנהל איתם שיחות בבקשה שיפסיקו עם כל זה, ושהתרכזו בקשר שלי עם הבן ובעיקר שיפסיקו לערער על הקשר החם שיש בינו לבין בן זוגי. למרות הכל, הם ראו את נכדם על בסיס קבוע (מעל ומעבר לכל סבא אחר בחייו). ועל אף זאת, בלי ששום דבר קרא- הם הגישו נגדי תביעה להסדרי ראיה, בו הם דורשים הסדרי ראיה של אב- פעמיים בשבוע, שבת לסירוגיון, חגים חצי חצי. בגדול הם אומרים בריש גלי ששאיפתם לקחת לי את הילד ולגדל אותו. אני מבינה שאינני יכולה , למרות שלדעתי זו באמת טובת הקטין, להוציא אותם מחיינו. אך רציתי לדעת מה הפסיקה אומרת במצבים שכאלו- אילו הסדרי ראיה כן נותנים לסבים. ובעיקר, הם תפסו אותנו שנייה לפני שהתכוונו לעבור דירה מרוחקת מאוד משלהם, ותוך שאנחנו בכלל מבררים על רי-לוקיישן (זוג הורים הייטקיסטים). האם בית המשפט באמת יכול להכריח זוג צעיר, בתחילת דרכו, לוותר על חלומותיו ותכניותיו, בגלל סבים??? תודה רבה על התשובה.
שלום לך,
ראשית, התיקון שנעשה בחוק האפוטרופסות הוא חדש יחסית.
אין הרבה פסיקה בעניין.
מהפרקטיקה הנהוגה ,לא נותנים הסדרי ראייה כל כך רחבים , כמו לאב. כן נותנים ביקור חד שבועי ואולי חג פה ושם אך שוב....לא מחצית ומחצית.
לגבי רי-לוקיישן - בית משפט לא עוצר בעניין זה , בתנאים מתאימים כמו: תקשורת בסקייפ וביקורים בארץ כאשר תגיעו לבקר הם מאשרים יציאה.
עוה"ד מיכל זלינגר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת מיכל זלינגר
053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
היי, אכן הגיע הזמן לתת לך ולילדים יציבות ע"י עריכת הסכם גירושין כולל שיכלול את כל ההסדרים הנדרשים. את נדרשת לפנות לעו"ד שיעזור לך לנסח טיוטת הסכם . הוא יכול לגשת לעו"ד מטעמו ו/או ללכת יחד לגישור. א...
המשך תשובה