כאשר בתי היתה כבת שנה וחצי הבחנתי כי היא אינה מבינה את דבריי, ואינה מתחילה כלל לדבר. לקחתי אותה לרופא הילדים של קופ"ח, אבל הוא צחק עליי שאני היסטרית ושיהיה בסדר "כולם מדברים בסוף". אחרי כחודשיים שאני רואה שהילדה לא קשובה כלל, ואינה מגיבה לרעשים, הלכתי אליו שוב. הוא אמר שאין כל פתולוגיה של בעיות שמיעה ושהכל בסדר. אני החלטתי לפנות לרופא מומחה. מיד כשנכנסנו הוא שם לב שיש בעיה, ותוך כמה דקות הוא אמר שיש לה דלקת סמויה, ושהעניין ייפתר במהירה לאחר ניתוח כפתורים. אני לא מבינה איך רופא ילדים לא עולה על זה, ואני מעוניינת להגיש נגדו תביעה. האם זה אפשרי? האם הוא יהיה מושעה מקופת החולים בתקופת המשפט ולאחריה?
אילנה שלום רב,
בתביעת רשלנות רפואית יש להוכיח כי הרופא פעל באופן בלתי סביר וכתוצאה מכך נגרם נזק. מדברייך אני מבין כי כיום בתך אינה סובלת, למרבה השמחה, מנזק צמית ואינה סובלת מבעיית שמיעה. לפיכך, אינני רואה מקום לתבוע, גם אם הרופא התרשל באבחון הדלקת הסמויה. מכל מקום, ככל שברצונך לבחון לעומק את פעולות הרופא, יש הכרח לעיין בתיעוד ולבחון את פעולות הרופא.
בנוגע לשאלתך האחרונה- ככל שאת סבורה כי הרופא פעל בצורה לא תקינה, הינך רשאית לפנות לנציב פניות הציבור בקופת חולים בה את חברה ו/או במשרד הבריאות ולגולל את סיפור המקרה בתקווה כי זה יגרום לשינוי בפרקטיקה הנוהגת של אותו רופא. בדרך כלל, תביעת רשלנות רפואית אינה גוררת עמה השעית רופא.
הנני לרשותך בכל דבר וענין נוספים.
אופיר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר