היי , האם ניתן לקבל רשיון עסק לדוכן מזון חד פעמי (בלי שיהיה ממש עסק קבוע) ? תודה מראש
שלום נוי, ראשית, על עורך הפסטיבל לקבל רישיון לאירוע המוני מהרשות המקומית (ככל שהאירוע לא נופל לאחד החריגים הקבועים בדין). בנוסף, בכל מקרה של מכירת מזון או משקאות, על בעל הדוכן עצמו לקבל אישור להפעלת הדוכן מהרשות המקומית, ולעמוד בתנאי תברואה ובהנחיות משרד הבריאות לירידי מזון ולאירועים ובתקנות הרלוונטיות. לא מדובר ברישיון עסק אלא באישור על הפעלת הדוכן לאותו יריד ספציפי. במידה ואין עסק קבוע (כלומר, רישיון עסק או רישיון יצרן בתוקף וכיוצ"ב), הנחיות משרד הבריאות קובעות מספר מקרים בהם ניתן לקבל אישור להפעלת הדוכן, לדוגמא, אם ביריד יש מטבח מרכזי באישור, ולסוגי מזונות ספציפים, לאחר עמידה בדרישות. לייעוץ פרטני ניתן לפנות למשרדנו. עו"ד רונן שיין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר