היי, קיוסק (פיצוציה) עם היתר לבנית גלריה כקומה שנייה. השאלה- האם ניתן להמיר את הגלריה למטבחון לצורך מכירת מזון מהיר ללא אפייה או בישול. *אפשרות: המכירה תתבצע במשלוחים בלבד. במידה ואכן אפשרי; 1. מהו הגודל המינימלי הנדרש למטבחון (גובה, מ״ר)? 2. בהכנת האוכל אין שימוש בכלים כגון: גז, תנור- האם עדיין יש צורך באישורים כלשהן (לדוגמא כיבוי אש)? 3. קצת על התהליך? מה נדרש? כמה זמן? תודה מראש, קורן
שלום קורן,
כדי להשיב על השאלה במלואה יש לבדוק את דרישות הרשות המקומית בה מצוי העסק ואת הנתונים הספציפיים (לרבות ההיתרים שניתנו, מיקום וגודל העסק ועוד). על פניו, ניתן להכשיר גלריה בהיתר למטבח, במידה והיא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ובדרישות גורמי הרישוי.
1. הגובה המינימלי למטבח הוא 2.75 מ"ר (ניתן לאפשר סטיה של עד 5% מכך). השטח המינימלי למטבח תלוי בסיווג העסק ובסוג המזון שיימכר. לדוגמא, במזנון או בית אוכל אחר (שאינו בית קפה או מסעדה וכו') הוא 8 מ"ר, וקיימות דרישות נוספות מבחינת שטחים - מחסן 4 מ"ר, חדרי אוכל ושירותים 23 מ"ר (יחד), כך סך הכל העסק צריך להיות 35 מ"ר. בבית אוכל שכזה אסור למכור תבשילים או מאכלים המכילים מוצרים מן החי (למעט נקניק או נקניקיות).
2. בהתאם לצו רישוי עסקים, כל בית אוכל מצריך אישור כיבוי אש, ללא קשר לציוד בו. יש צורך לעמוד באישור גורמים נוספים, בהתאם לסוג בית האוכל.
3. יש להגיש לרשות המקומית בקשה לרישיון עסק עם תכנית חתומה בידי בעל מקצוע מוסמך (אדריכל, מהנדס רישוי או הנדסאי רישוי) הכוללת גם אישור וחוות דעת בעניין עמידה בתנאי נגישות עם פרשה טכנית (פירוט סוגי המזון, חומרי הגלם, מספר עובדים וכו'), ומסמכים נוספים בהתאם לדרישות הרשות המקומית וכן לשלם אגרה. בהנחה שאין חסמים מיוחדים אשר יעכבו או ימנעו קבלת רישיון עסק אז משך התהליך עשוי לקחת בין מספר חודשים לבין יותר משנה מיום פתיחת העסק.
להכוונה ולייעוץ פרטני על האפשרויות ניתן לפנות למשרדנו.
עו"ד רונן שיין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר