שלום ארצה לדעת מה ההגדרה והדרישות של דוכן העוסק באפייה קלה בקניון לדוגמא מיסטר פרעצל תודה
שלום אבי,
התשובה תלויה בהתאם למאפייני העסק, צורת הטיפול בבצק, האם המזון נועד לאכילה במקום (כלומר, האם יש מקומות ישיבה המסופחים לעסק) או רק הכנה ומכירה (take away) ועוד. במידה ומדובר בדוכן שרק עוסק באפיה (מקבל את הבצק מיצרן מוכר), פריטי הרישוי הרלוונטיים הם 4.2 בצו רישוי עסקים - בית אוכל אחר. בית אוכל צריך לקבל רישיון עסק מהרשות המקומית ומגורמי הרישוי השונים (איכות הסביבה, הרשות הארצית לכבאות והצלה וכו') ולעמוד בדרישות הנגישות. להרחבה בעניין הדרישות ניתן לעיין באתר האינטרנט של הרשות המקומית. במידה והבצק "מוכן מאפס" מחומרי גלם במקום, אז יש צורך גם ברישיון יצרן ממשרד הבריאות. ככל שיש שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות למשרדנו.
עו"ד רונן שיין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר