שלום, בהנחה ואני מתכוון להקים עסק קטן של מכירת מזון שהכנתו תתבצע בבית (מכירה לפרטיים, לא לעסקים). מעבר לפתיחת עוסק פטור (עסק קטן) במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, האם עלי להצטייד באישור כלשהו ממשרד הבריאות? אם כן איזה, ומה התהליך הכרוך בהוצאתו? תודה רבה,
שלום דניאל.
העסק שתיארת טעון רישיון עסק מהרשות המקומית (פריט 4.2ג' בצו רישוי עסקים - הכנת מזון ומכירתו מחוץ למקום מכירתו) ורישיון יצרן ממשרד הבריאות. קבלת רישיון יצרן מצריך עמידה בדרישות סניטריות, גודל מבנה, מיזוג, חיפוי תקרה קירות ורצפה, ניקוז, השגחת טמפרטורות ועוד ועוד.
יש לציין כי משרד הבריאות נוטה שלא להנפיק רישיונות יצרן למפעלי מזון בבתי מגורים, בשל חוסר יכולת לעמוד בדרישות הנ"ל.
בנוסף, ככל שמדובר במבנה המיועד למגורים בלבד, ייתכן ויהיה צורך בהליך של שימוש חורג.
באם תפרט באוזננו את היקף המכירה לפרטיים שאתה מתכוון לקיים, נוכל לפרט את החלופות (הן המשפטיות והן המסחריות) שעומדות בפניך, כך שתוכל לקבל החלטה מושכלת.
הנני זמין לכל שאלה ו/או הבהרה.
עו"ד רונן שיין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר