שלום, שמעתי שיצא חוק חדש בנוגע ל״מאפיית בוטיק״, בקשר לרישיון יצרן, שיש הקלות מרובות בדרישות. משהו שיצע לאחרונה. האם זה נכון? והיכן אוכל לברר פרטים בנושא?
שלום רועי ותודה על השאלה.
בחודש מאי 2019 פירסם משרד הבריאות קובץ הנחיות לעניין התנאים לרישיון ייצור עבור מאפיות בוטיק - "הנחיות - גמישות בדרישות ממאפיות וקונדיטוריות קטנות". בהתאם להנחיות אלו, מאפיות / קונדיטוריות קטנות שעומדות בקריטריונים שנקבעו לייצור בהיקף קטן (כלומר, עד 5 עובדים סה"כ, עומדות בדרישות לעניין נפח ייצור יומי, מכירה במקום העסק בכפוף לחריגים, שימוש בחומרי גלם שאינם דורשים טיפול נוסף, ועוד) יוכלו לקבל רישיון יצרן תוך הגמשת הדרישות אשר חלות על יצרני מזון העובדים בהיקף גדול יותר. עיקר ההקלות וההגמשה: מאפיות קטנות יוכלו לעבוד בחלל ייצור אחד, ללא הפרדה למדורים (תוך הקפדה על שולחנות עבודה נפרדים היכן שנדרש); חדרי השירות, הלבשה וחדרי האוכל לעובדים יכולים להיות ב"פינות" ולא בחדרים נפרדים; החסנת המוצר המוגמר יכולה להעשות במדפי חנות המכירה, ועוד. למידע נוסף תוכל לעיין בהנחיות המפורסמות באתר האינטרנט של משרד הבריאות.
יש להבהיר כי כחלק מהדרישות לקבלת רישיון יצרן, יש להגיש בקשה לרישיון עסק מהרשות המקומית ולוודא כי העסק עתיד לפעול במבנה המקיים את כל דרישות התכנון והבניה. ככל שיש שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות למשרדנו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר