שלום, אני וחבר מעוניינים לפתוח דוכן לסושי שיופעל אחת לשבוע. מכיוון ששנינו עובדים במסעדות אסייתיות רציתי להבין האם נוכל "לדלג" על כל הפרצדורה של האישורים הבריאותיים אם נשכיר את המטבח של המסעדה (שכמובן כבר מאושר) ונשתמש בעוסק המורשה של המסעדה, אפשרי? תודה רבה מראש
שלום רב,
שאלת השכרת המקום בו יופעל העסק מנותקת משאלת רשיון העסק. באם המדובר בעסק חדש, לו בעלים חדשים, יש להצטייד ברשיון עסק מהרשות המקומית. לא ניתן "לדלג" על שלבי הרישוי רק מהטעם שאתה מתכוון להשכיר מקום לו יש רשיון עסק אחר (למסעדה, אני מניח). שאלת המע"מ והעוסק המורשה גם היא אינה רלוונטית ואינה מייתרת את הצורך בהוצאת רשיון עסק.
בהצלחה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר