שלום רב, ברצוני להקים עסק חדש שבתוכו ישנה כוונה להקים מזנון ללקוחות המקום. במזנון יהיו דברי מאכל קרים (סלטים, כריכים וכו'), ללא בישול וחלבי בלבד. בנוסף, תהיה גם שתיה חמה, קרה ואלכוהול. רציתי לדעת איזה רישיון עסק דרוש למקום כזה, לאן צריך לפנות וכמה זמן לוקח לקבל רישיון כזה. תודה מראש!
שלום רב,
ע"פ החוק, בית אוכל הוא כל מקום שמכין ו/או מגיש מזון לצריכה במקום. לפיכך המזנון/העסק שבכוונתך להפעיל הינו "בית אוכל" והוא חייב באישור רישיון עסק או רישיון יצרן. כן יודגש כי אם מדובר במזון המסופק לעסק הסעדה חל איסור הכנת המזון בבית. יש לפנות לאגף הרישוי ברשות הרלוונטית. משך הזמן משתנה מרשות לרשות ומנסיבות לנסיבות.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר