מהם התנאים לרישיו. עסק לגלידריה שמייצר בעצמה את הגלידית
שלום רב,
על פי חוק רישוי עסקים כל העסקים בתחום המזון - חייבים ברשיון לניהול העסק.
את הרשיון מנפיקה הרשות המקומית דהיינו העירייה. הרשיון מתיר לבעל עסק להפעיל את עסקו במקום מסוים ומגדיר את התנאים הנדרשים על ידי הגורמים המקצועיים להפעלת העסק. לעניין גלידה, הרי שבכפוף לקבלת רשיון עסק מותר למכור - עוגות, ממתקים, גלידה או משקאות קרים, בתנאי שהמוצרים נקנו ממקור בעל רישוי עסק (רישיון יצרן) לפי חוק רישוי עסקים, כלומר שהגלידה לא מיוצרת במקום. המדיניות והתנאים, הגם שהם דומים בעיקרם, משתנים מרשות לרשות. כך לדוגמא במרבית הרשויות אם מדובר בעסק של "מזנון", הרי שתנאי הרישוי בקשר עם ההביט הפיסי של המבנה יהיו כך:
שטח: המטבח – 8 מ"ר
מחסן: 4 מ"ר
שטח לקהל: 23 מ"ר
סה"כ: 35 מ"ר
במזנון כאמור יהיה מותר להכין ולמכור לצריכה במקום – משקאות חמים, כריכים, מרקים מירקות או אבקות מוכנות, נקניק ונקניקיות, חביתות.
מותר למכור, אך לא לא להכין במקום – עוגות, ממתקים, גלידה, משקאות קלים וסלטים.
אסור להכין תבשילים, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי כולל דגים, בשר ועופות.
כמובן שאם הרישוי הוא אחר, לדוגמא "מסעדה" או קייטרינג", תנאי הרישוי אחרים. בכל מקרה באם ינתןם אישור להכנת הגלידה במקום צריך גם את אישור משרד הבריאות. מאחר והשאלה כוללנית למדי, והתשובה עליה תשתנה בשים לב לפרטי הרישוי המתבקש, לשאלות נוספות אנא פנה טלפונית.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר