שלום. יש לי 2 שאלות: 1. בעל ואישה רוצים לפתוח חנות למכור ממתקים, שוקולדים, עוגיות וכדומה. כל המוצרים שיימכרו הינם מוצרים יבשים שאינם דורשים קירור או אחסון מיוחד. כל המוצרים ירכשו מספקים, ושום דבר לא מיוצר בחנות. האם חנות מסוג זה נחשבת לחנות מזון? מה האישורים הנדרשים לצורך פתיחתה? האם נדרש אישור כלשהו ממשרד הבריאות? 2. רתך עבד במפעל לריתוך, ועכשיו יוצא לדרך עצמאית. הרתך שוכר מהמפעל פינת עבודה ובה מכונת ריתוך וכלים, ועובד עליה. בתמורה משלם דמי שכירות חודשיים למפעל. האם המצב הזה מחייב את הרתך הוצאת רישיון עסק? יש לציין שלמפעל עצמו יש רישיון עסק, וכן שהסכם השכירות הוא לתקופה של 10 חודשים בלבד. תודה מראש
שלום רב,
בצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי) תשנ"ה – 1995 כלולים גם קטגוריות "מזון" ו- "תעשיה, מלאכה כימייה ומחצבים" - ומכאן כי גם עסקים אלו טעונים רשיון.
לשאלתך - בשני המצבים שתיארת נדרש רשיון עסק.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר