אני רוצה להקים מאפיית בוטיק קטנה, לאפות שם רק לחמים, ולאפות מהבית את העוגיות והעוגות. האם צריך לכך רישיון מיוחד או אפילו 2 רישיונות (אחד לאפייה בבית ואחד לאפייה בעסק). ואיך אני מוציאה אותם?
יש צורך לקבל רשיון עסק. על פי חוק רישוי עסקים, באפשרותך לקבל מידע בכתב מוסמך ומלא על דרישותיהן של הרשויות השונות בקשר עם העסק המבוקש. המידע ניתן תוך 30 יום מיום הגשת הבקשה. בנוסף, ישנן בדיקות שעלייך לבצע באופן עצמאי במח' ההנדסה בעירייה לרבות בדיקה האם העסק יידרש לאישור שימוש חורג והאם ישנה התאמה בין העסק להיתר הבניה.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לציין כי משרד הבריאות אינו מאשר רישיונות ליצור מזון בבית, שכן במטבח הביתי אין תנאי יצור נאותים המחייבים את מי שמיצר מזון לציבור הרחב ולא ניתן לפקח על תנאי הייצור בביתו של אדם פרטי, לעומת מפעלי המזון שכן מפוקחים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר