בוקר טוב עו"ד יוטקין, אני שוטר סיור ולפני כמה חודשים בזמן סיור רגלי שגרתי, השותף שלי התחיל להתווכח עם פליט שעשה בעיות ולא נשמע להוראות. השותף איבד את הקור רוח ורצה לעצור את הפליט, אבל ההוא התחיל להשתולל. אני באתי להגן על השותף ותקפתי את הפליט בצורה קצת מוגזמת. הפליט אושפז בבית חולים במצב לא טוב. עכשיו מעמידים אותי לדין משמעתי על תקיפה, וניצול המעמד שלי מול אוכלוסייה חלשה. אני טוען שפעלתי מתוך הגנה עצמית ולגמרי במסגרת התפקיד. יש סיכוי לצאת זכאי בהליך? מה סמכות בית דין כזה? הם יכולים לפטר אותי?
שלום יגאל.
לעניין טענתך בדבר הגנה עצמית - במסגרת הגנה על השותף, יש סיכוי שהיא תתקבל, במידה ותעמוד בקריטריונים לתחולתה. במצב, שבו קובע השופט/קצין שיפוט, כי חלה הגנה עצמית, יש זיכוי.
במידה ותהיה הרשעה, לבית הדין יש סמכות ליתן עונשים הבאים: נזיפה, נזיפה חמורה, קנס, ריתוק, מחבוש, הורדה בדרגה ופסילת רשיון נהיגה מטעם משטרת ישראל. לבית הדין אין סמכויות בתחום המשך העסקה ופיטורין, אך לפסקי הדין שלו יש השלכות על המשך שירותו של השוטר.
בברכה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר